Osmaniye'de yaşanan olayda, 9 yaşındaki bir çocuğun parmağı, evde oyun oynarken metal bir eşyaya sıkıştı. Osmaniye Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin hızlı ve profesyonel müdahalesiyle, çocuğun parmağındaki metal parça başarılı bir şekilde çıkarıldı.


Olayın Detayları

Evde oyun oynayan A.A.D. isimli 9 yaşındaki çocuk, ortası delik metal bir eşyayı yüzük gibi sağ el parmağına geçirdi. Parmağının şişmesiyle birlikte metal parça sıkışarak çıkmaz hale geldi. Durumu fark eden aile, çocuğu hızla Osmaniye Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne götürdü. Sağlık ekipleri, parmağın daha fazla zarar görmemesi için hemen müdahale etti ancak metal parça çıkarılamadı. Bunun üzerine hastane, Osmaniye Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nden yardım talep etti.

Ak Parti Düziçi İlçe Başkanlığı İçin 4 İsim Ankara'ya Çağrıldı Ak Parti Düziçi İlçe Başkanlığı İçin 4 İsim Ankara'ya Çağrıldı

İtfaiyenin Başarılı Müdahalesi

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yaklaşık bir saat süren titiz bir çalışmanın ardından metal parçayı güvenli bir şekilde keserek çıkardı. A.A.D.'nin parmağına yapılan pansuman sonrası taburcu edildi. Ailesi, çocuğun sağ salim kurtarılmasını sağlayan itfaiye ve sağlık ekiplerine teşekkürlerini iletti.

“Bu olay, itfaiye ekiplerinin sadece yangın söndürme değil, her türlü acil duruma müdahale etme yeteneğini bir kez daha gözler önüne serdi. Osmaniye itfaiyesinin hızlı ve dikkatli müdahalesi, bir çocuğun daha ciddi bir sakatlıktan kurtulmasını sağladı.”

Kaynak: İHA