En yüksek sıcaklıkların 34-38 derece aralığında olması bekleniyor. Bu nedenle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocukların günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 arasında açık alanlarda bulunmaması gerektiği belirtildi.

Sıcak (7)Raporda şu ifadeler yer aldı: "Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, geçen hafta boyunca bölgemizi etkileyen yağışlı ve serin hava yerini sıcak ve yağışsız bir havaya bırakacak. Bölgemiz genelinde hafta sonu mevsim normalleri civarında seyredecek hava sıcaklıklarının, hafta başından itibaren artarak hafta ortasına kadar 6 ila 10 derece mevsim normalleri üzerine çıkması beklenmektedir. Yüksek seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."

Sıcak (5)Marmara Bölgesi Hava Durumu

Marmara Bölgesi'nde hava parçalı ve az bulutlu geçecek. En yüksek sıcaklıklar Edirne'de 33°C, İstanbul'da 29°C, Kırklareli'nde 31°C ve Kocaeli'nde 32°C olacak.

Sıcak (6)Ege Bölgesi Hava Durumu

Ege Bölgesi'nde de hava parçalı ve az bulutlu olacak. Afyonkarahisar'da 26°C, Denizli'de 32°C, İzmir ve Muğla'da ise 31°C sıcaklık bekleniyor.

Sıcak (4)Akdeniz Bölgesi Hava Durumu

Akdeniz Bölgesi'nde hava az bulutlu ve açık olacak. Adana'da 31°C, Antalya'da 27°C, Burdur'da 28°C ve Hatay'da 29°C sıcaklık öngörülüyor.

Sıcak (2)İç Anadolu Bölgesi Hava Durumu

İç Anadolu Bölgesi'nde parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak. Ankara'da 26°C, Eskişehir'de 30°C, Konya'da 27°C ve Sivas'ta 23°C sıcaklık tahmin ediliyor.

Sıcak (3)Batı Karadeniz Bölgesi Hava Durumu

Batı Karadeniz Bölgesi'nde de hava parçalı ve az bulutlu geçecek. Bolu'da 28°C, Düzce'de 31°C, Sinop'ta 23°C ve Zonguldak'ta 26°C sıcaklık bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi Hava Durumu

Orta ve Doğu Karadeniz'de parçalı, yer yer çok bulutlu hava bekleniyor. Doğu Karadeniz'de aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülecek. Yağışların Artvin ve Rize'nin iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Artvin'de 19°C, Samsun'da 26°C, Tokat'ta 27°C ve Trabzon'da 22°C sıcaklık tahmin ediliyor.

Sıcak (1)Doğu Anadolu Bölgesi Hava Durumu

Doğu Anadolu Bölgesi'nde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak. Kuzey kesimlerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Erzurum'da 18°C, Kars'ta 20°C, Malatya'da 29°C ve Van'da 22°C sıcaklık öngörülüyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Hava Durumu

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde hava az bulutlu ve açık olacak. Diyarbakır'da 33°C, Gaziantep'te 32°C, Siirt'te 31°C ve Şanlıurfa'da 34°C sıcaklık bekleniyor.