Haberde insan

Hababam Sınıfı’nın Bacaksız’ı Tuncay Akça Vefat Etti

Türk sinemasının unutulmaz yapımlarından Hababam Sınıfı'nda "Bacaksız" lakabıyla hafızalara kazınan usta oyuncu Tuncay Akça, 60 yaşında hayatını kaybetti.

Loading...

Abone Ol

Akça’nın vefat haberi, menajeri Kıvanç Terzioğlu tarafından sosyal medya üzerinden duyuruldu. Terzioğlu, yaptığı paylaşımda "Hababam Sınıfı'nın değerli oyuncusu Tuncay Akça’yı kaybettik. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" ifadelerine yer verdi.

Kalp Krizi Nedeniyle Hayatını Kaybetti

Akça, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 60 yaşındaki oyuncunun ani ölümü, Türk sinemasına gönül verenleri derin bir hüzne boğdu. Tuncay Akça, Hababam Sınıfı'nda canlandırdığı "Bacaksız" karakteriyle tanınmış ve sevilen bir sima haline gelmişti. Kariyeri boyunca Türk sinemasına birçok unutulmaz eser kazandıran Akça, aralarında Bizim Aile, Şalvar Davası, Bir Yudum Sevgi, Mavi Mavi ve Milyarder gibi filmlerin de bulunduğu birçok yapımda rol aldı.

Loading...

Tuncay Akça'nın Biyografisi

1958 yılında dünyaya gelen Tuncay Akça, Hababam Sınıfı serisinde canlandırdığı "Bacaksız" karakteriyle tanındı. Kariyerinde birçok filmde ve dizide rol alan Akça, Yol filminde Yusuf karakterini, Bizimkiler dizisinde ise Manav Adem’i canlandırdı. 2004 yerel seçimlerinde İstanbul Ümraniye Belediye Meclis Üyeliğine, 2009 yerel seçimlerinde ise İstanbul Sancaktepe (Samandıra) Belediye Başkanlığına aday oldu.

Hababam Sınıfı'nın unutulmaz repliği "Ağabey siz neden her sabah tek ayak üzerinde duruyorsunuz?" cümlesiyle hafızalara kazınan Akça, 2004 yılında çekilen Hababam Sınıfı Merhaba filminde de rol aldı.

Tuncay Akça’nın ölümü, Türk sinemasında bir devrin daha kapanmasına sebep oldu. Sevenleri, ailesi ve Türk sineması için büyük bir kayıp olarak değerlendirilen Akça, rol aldığı yapımlarla her zaman hatırlanacak ve yaşatılacak.