CHP'li İrfan Erdem: Osmaniye Sahipsiz mi Bırakıldı? CHP'li İrfan Erdem: Osmaniye Sahipsiz mi Bırakıldı?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Bütçe ve Plan Komisyonunda yaptığı konuşmada, AKP milletvekilleri tarafından sunulan ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasını öngören torba yasa teklifine sert eleştirilerde bulundu. Gürer, işçilerin, emeklilerin, esnafın ve çiftçilerin zor durumda olduğunu vurgulayarak, "Ülkemizde yönetimsel sorun var" dedi.

"Limon Üreticisi Kilosunu 50 Kuruşa Satamıyor, Tüketici 80 Liraya Alıyor"

Ömer Fethi Gürer, limon üreticilerinin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekerek, "Limon üreticide kilosu 50 kuruşken, tüketici 80 lira ile 100 lira arasında bir fiyatla satın alıyor. Bu durumda hem üreten kazanamıyor hem de vatandaş pahalıya ürün almak zorunda kalıyor. 600 bin ton limon stoklarda beklerken fiyatların bu kadar yüksek olması, yönetimsel sorunların en güzel özetidir" dedi.

"Özelleştirme İdaresini Kapatın"

Gürer, özelleştirme politikalarını eleştirerek, "Özelleştirme İdaresi, fabrikaları, limanları, enerji şirketlerini ve kamu arazilerini sattı. Bu satışların ekonomiye bir faydası olmadı, aksine ekonomi daha da kötüleşti. Kamucu anlayışa yeniden dönülmeli ve bu anlamda düzenlemeler yapılmalı" diye konuştu.

Tasarruf Tedbirlerine Uymayana Ceza Eleştirisi

Tasarruf tedbirlerine uymayanlara disiplin cezası getiren maddeyi eleştiren Gürer, "Bir aracın hızına göre yakıt tüketimi değişiyor. Genel müdür 'Bas gaza' dediğinde akaryakıt sarfiyatı artıyor. Bunun sorumlusu şoför mü yoksa genel müdür mü? Lüks araçların çalışır halde beklemesi gibi durumların sorumluluğu kimde? Bu tür uygulamalarla sorumluluğu olmayan insanları cezalandırıyorsunuz" dedi.

"Taşerona Kadro, Emekli Maaşına Artış Verin"

Gürer, taşeron işçilerin kadroya alınması, emekli maaşlarının artırılması ve çiftçi girdi maliyetlerinin düşürülmesi gerektiğini belirtti. "Taşeronda çalışanların kadro sorununun çözülmesi, çırak ve stajyerlerin sigorta haklarının düzenlenmesi, asgari ücrette artışın sağlanması, sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması ve emekli maaşlarının açlık sınırının üzerine çıkarılması gerekiyor. Ayrıca, çiftçi girdi maliyetlerinin düşürülmesiyle yerli üreticinin desteklenmesi ve madde bağımlılığıyla ilgili daha kapsayıcı çalışmalar yapılmalı" dedi.

Ömer Fethi Gürer'in TBMM Bütçe ve Plan Komisyonundaki konuşmaları, toplumun farklı kesimlerinin yaşadığı sorunları ve hükümetin politikalarını eleştiren önemli açıklamalar olarak kaydedildi. Gürer, yönetimsel sorunların çözülmesi ve halkın refah seviyesinin artırılması için somut adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

Muhabir: Öznur Atayeter