Güran Ailesi’nden Basın Açıklaması: "İftira Atanlara Karşı Yasal İşlemler Başlatacağız"

Narin Güran’ın kaybolması ve ardından hayatını kaybetmesi nedeniyle gündemde olan Güran ailesi, yazılı bir basın açıklaması yaparak hem üzüntülerini dile getirdi hem de kendilerine yönelik suçlamalara yanıt verdi. Aile, açıklamasında medyada çıkan iddiaların ve suçlamaların asılsız olduğunu vurgulayarak, "İftiralarla ilgili tazminat hakkımızı saklı tutuyoruz" dedi.

"Aile Fertlerimiz Kendi Kızlarını Öldürmez"

Açıklamada, Güran ailesi kendi kızlarını öldürdüklerine dair iddiaların asılsız olduğunu belirtti: “Aile fertlerimizin kendi kızlarımızı öldürmelerini tahayyül edemiyoruz. Ancak böyle bir şey varsa bile bir kişi yüzünden koca bir ailenin karalanmasını, birtakım dış güçler ve onların yerli uzantılarına bağlamaktayız."

"Muhafazakâr Yazarlar Dahi Suçluyor"

Güran ailesi, açıklamasında bazı muhafazakâr yazarların da inceleme yapmadan aileyi vatan düşmanlığı ile suçladığını ifade etti: "Maalesef bazı muhafazakâr yazarlar dahi hiç inceleme yapmadan aileyi vatan düşmanlığı ile itham etmektedirler. Sadece ailenin çok küçük bir kısmının yaşadığı, olayın vuku bulduğu Tavşantepe Mahallesi’nde yapılan seçim sonuçlarını tetkik ederlerse bu beyanları nedeniyle mahcup olacaklardır. Seçim neticeleri de ailenin iddia edildiği gibi diktatör olmadığının en büyük ispatıdır."

Andırın'da Kamyon ile Minibüs Çarpıştı: 1 Ölü, 2 Yaralı Andırın'da Kamyon ile Minibüs Çarpıştı: 1 Ölü, 2 Yaralı

Güran Ailesi Basın Açıklaması

"Yasal İşlem Başlatacağız"

Aile, iftira atanlara ve kişilik haklarına saldırıda bulunanlara karşı yasal işlem başlatacaklarını ve maddi-manevi tazminat haklarını saklı tuttuklarını belirtti. Güran ailesi, devletin tüm birimlerinin olayın çözümü için seferber olduğuna olan inançlarını da dile getirerek, "Gerçeklerin gün yüzüne çıkacağına ve fail ya da faillerin bulunarak en ağır şekilde cezalandırılacağına inancımız tamdır" ifadelerini kullandı.

Aile, bu süreçte devlet yetkilileri dışında yapılan hiçbir açıklamaya itibar edilmemesini talep ederek, "Tüm siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının acımızı siyasi malzeme yapmamasını, mahkeme sonucunu beklemelerini istirham ederiz" dedi.

Kaynak: fotoğraf : sosyal medya