Dev Maçta Hedef Şampiyonlar Ligi

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’ne katılmak için bu akşam İsviçre temsilcisi Young Boys ile kozlarını paylaşacak. Play-off turunun rövanş maçı, saat 22.00’de RAMS Park’ta oynanacak ve TRT 1 ile Tabii platformundan canlı yayınlanacak. İlk maçı İsviçre’de 3-2 kaybeden sarı-kırmızılı ekip, rövanşta tur atlayabilmek için en az 2 farklı galip gelmek zorunda.

Galatasaray, Ems Yapı Sivasspor'u 6 1 Mağlup Ederek Liderliğini Sürdürdü (6)

18.6 Milyon Euro’luk Dev Gelir Kapıda

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’ne kalmayı başarırsa UEFA’dan 18.6 milyon Euro ayak bastı parası kazanacak. Ayrıca gruplarda elde edilecek her galibiyet ve beraberlik de kulübe ciddi gelir sağlayacak. Bu ekonomik destek, transfer bütçesinde rahatlama sağlayacak ve özellikle sol bek gibi ihtiyaç duyulan bölgelere transfer yapılmasının önünü açacak.

Eksikler ve Cezalılar Can Sıkıyor

Galatasaray’da, İsviçre’deki ilk maçta kırmızı kart gören Abdülkerim Bardakcı bu maçta oynayamayacak. Hastalığı nedeniyle Wilfried Zaha kadroda yer almazken, sakatlığı bulunan Davinson Sanchez’in durumu maç saatinde belli olacak. Teknik direktör Okan Buruk ise UEFA’dan aldığı ceza nedeniyle yine yedek kulübesinde değil, tribünde olacak.

Okan Buruk-1

Genç sporcu Arda, atlı okçulukta "şampiyonluklar" istiyor Genç sporcu Arda, atlı okçulukta "şampiyonluklar" istiyor

Eleştirilerle Karşı Karşıya Olan Takımda Moral Arayışı

Galatasaray, Süper Kupa’da Beşiktaş’a 5-0 mağlup olmuş ve ardından Young Boys ile oynadığı ilk maçta 3-2’lik yenilgi almıştı. Bu sonuçlar, hem teknik direktör Okan Buruk’a hem de oyunculara yönelik eleştirilerin artmasına neden oldu. Bugün alınacak bir galibiyet, bu eleştirileri azaltarak takımın moralini yükseltebilir.

Ülke Puanı İçin Kritik Mücadele

Galatasaray’ın alacağı galibiyet, Türkiye’nin UEFA ülke puanı sıralamasında Çekya ile arasındaki farkı kapatma fırsatı yaratacak. Türkiye’nin sıralamada yükselebilmesi, daha fazla takımın Avrupa’da yer alması açısından büyük önem taşıyor.

Galatasaray, Ems Yapı Sivasspor'u 6 1 Mağlup Ederek Liderliğini Sürdürdü (3)

Şampiyonlar Ligi’ne Katılma Senaryoları

Galatasaray, Young Boys’u 2 farklı yenerse UEFA Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalacak. Maç 1 farkla Galatasaray’ın üstünlüğüyle sona ererse uzatmalara gidilecek, orada da eşitlik bozulmazsa penaltılarla tur atlayan takım belli olacak. Her türlü beraberlik veya yenilgi durumunda ise Young Boys tur atlayacak ve Galatasaray UEFA Avrupa Ligi’nde yoluna devam edecek.

Olası 11’ler

Galatasaray: Muslera; Jelert, Nelsson, Kaan Ayhan, Köhn; Torreira, Sara; Barış Alper, Mertens, Kerem Aktürkoğlu; Mauro Icardi
Young Boys: Keller; Blum, Camara, Zoukrou, Hadjam; Lauper, Niasse; Monteiro, Ugrinic, Colley; Ganvoula

Bu zorlu mücadelede taraftar desteğini arkasına alacak olan Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’ne katılmak için sahaya mutlak galibiyet hedefiyle çıkacak. Tüm futbolseverlerin gözü bu akşam RAMS Park’ta olacak.

Editör: Rabia İlkay Yıldız