Bahçeli: "Terörist Başı Meclis'te Konuşsun" Bahçeli: "Terörist Başı Meclis'te Konuşsun"

Defnedileceği yerin, uzun süredir yaşadığı ABD'nin Pensilvanya eyaletindeki çiftlik olacağı bildirildi. Gazeteci Mehmet Sumer, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımla, Gülen'in mezarının anıt mezar statüsünde değerlendirileceğini ve bu alanın ABD yasalarına göre vergiden muaf tutulacağını açıkladı.

Anıt Mezar Vergi Muafiyeti Kazandıracak

Mehmet Sumer, yaptığı paylaşımda Fetullah Gülen’in vasiyeti doğrultusunda defin yerinin kesinleştiğini ve gerekli izinlerin alındığını belirtti. Sumer’in aktardığına göre, Pensilvanya yasalarına göre mezar ve anıt mezar alanları vergi muafiyeti kazanıyor. Böylece Gülen’in defnedileceği çiftlik, her türlü vergiden muaf tutulacak.

ABD Yasaları Ne Diyor?

Sumer, ABD’de anıt mezar ve defin yerlerinin vergi muafiyeti sağlayan yasal düzenlemeler kapsamında olduğunu vurguladı. Bu gelişmeyle birlikte Fethullah Gülen'in, Pensilvanya'daki çiftliğinde defnedilmesi sonrası çiftliğin statüsü değişecek ve her türlü vergi yükümlülüğünden kurtulmuş olacak.

FETÖ elebaşı Gülen'in mezarıyla ilgili detaylar, hem Türkiye'de hem de uluslararası kamuoyunda dikkat çekici bir gelişme olarak yer aldı.

Editör: Resul Özdil