TÜİK, 5 Bilişim Personeli Alacak TÜİK, 5 Bilişim Personeli Alacak

Gülen’in ölüm haberi, örgüte yakın medya organları ve terörist elebaşının yeğeni Ebuseleme Gülen tarafından sosyal medya üzerinden doğrulandı. 20 Ekim’de duyurulan ölüm haberi sonrası sosyal medyada geniş yankı uyandıran bir sevinç dalgası başladı. "Gebermiş" etiketi kısa sürede sosyal medyada gündem oldu.

Fetö Elebaşı Fethullah Gülen Öldü Sosyal Medyada 'Ateşi Bol Olsun' Tepkisi (2)Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu: "Ateşi Bol Olsun"

2002 yılında suikasta kurban giden Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’nun eşi Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu, Fethullah Gülen’in ölümüne ilişkin çarpıcı bir paylaşımda bulundu. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Hablemitoğlu, “Ateşi bol olsun, kötüler gider, kötülükleri nesillerce devam eder...” ifadelerini kullandı. Hablemitoğlu’nun bu yorumu, Gülen'in ölümüne ilişkin sevinç gösterilerinin en dikkat çekenlerinden biri oldu.

Fetö Elebaşı Fethullah Gülen Öldü Sosyal Medyada 'Ateşi Bol Olsun' Tepkisi (1)Sosyal Medyada Tepkiler

Gülen’in ölüm haberi sonrası sosyal medya kullanıcıları arasında geniş çaplı paylaşımlar yapıldı. Birçok kullanıcı, terör örgütü liderinin ölümü karşısında memnuniyetini dile getirirken, bazıları da "Cehenneme bir kişilik rezervasyon yapabilir misiniz?" gibi ifadelerle Gülen'in ölümüne sert tepki gösterdi. Paylaşımlarda, örgütün geleceği hakkında da birçok yorum yapıldı.

Fetö Elebaşı Fethullah Gülen Öldü Sosyal Medyada 'Ateşi Bol Olsun' Tepkisi (3)FETÖ’nün liderinin ölmesiyle örgüt içinde yaşanabilecek liderlik mücadelesi ve iç çatışmalar sosyal medya kullanıcılarının odak noktası haline gelirken, bazı yorumcular örgütün bölünme ve çöküş sürecine gireceği yönünde görüş belirtti.

FETÖ'nün Geleceği Tartışılıyor

Gülen’in ölümü, FETÖ içerisinde yeni bir dönemin başlangıcı olarak görülüyor. Sosyal medyada yapılan yorumlarda, örgüt içerisinde kolektif bir yönetim ya da bölünme olasılıkları üzerinde durulurken, yeni bir liderin kim olacağına dair de tartışmalar hız kazandı. Mustafa Özcan ve Abdullah Aymaz gibi isimler, örgütün yeni liderleri olarak ön plana çıkarken, Gülen’in ölümü sonrası örgütte yaşanacak gelişmeler dikkatle izleniyor.

Fethullah Gülen’in ölüm haberi, yalnızca FETÖ içinde değil, geniş bir kesimde de büyük yankı uyandırdı. Sosyal medyada paylaşılan yüzlerce yorum, örgütün geleceğinin ne olacağı konusunda farklı senaryoları gündeme taşıdı.

Editör: Resul Özdil