Gayrimenkul Sektöründe Eylül Hareketliliği Beklentisi

Emlak sektöründe gözler eylül ayına çevrildi. Faiz indirimi beklentilerinin gündemde olması, sektör temsilcilerini eylül ayında hareketlilik yaşanacağı konusunda umutlandırıyor. Yaz boyunca yüksek faiz oranları nedeniyle vatandaşların yatırımlarını mevduat hesaplarında tuttuğunu belirten uzmanlar, "Konut kredi kampanyalarına dikkat" çağrısında bulunuyor.

Emlk

Faiz İndirimi Beklentisi

Eylül ayından itibaren konut piyasasında bir canlanma beklentisi hâkim. Uzmanlar, okulların açılmasıyla birlikte piyasanın hareketlenmesini öngörüyor. Ayrıca eylül sonrası faiz indirimi beklentisi, gayrimenkul yatırımlarına yeniden ilgi duyulacağını gösteriyor. Yüksek mevduat faiz oranları nedeniyle yaz aylarında yatırımlarını bankalarda değerlendiren vatandaşların, faiz oranlarının düşmesiyle gayrimenkule yöneleceği düşünülüyor.

Gayrimenkul Yatirimi Banka Fazileri

Yıl Sonu İçin Konut Kredisi Umudu

Yıl sonuna kadar konut kredilerinde yapılacak kampanyaların, gayrimenkul sektörünü hızlandıracağı öngörülüyor. Uzmanlar, bankaların mevduat faizlerinin yüksek olmasının konut talebini olumsuz etkilediğini ve bu durumun ilerleyen dönemde değişeceğini belirtiyor. "Bugünlerde yatırım yapanlar kazançlı çıkacak" diyen uzmanlar, uygun kredi koşullarının gayrimenkul fiyatlarını artırabileceğine dikkat çekiyor.

Emlk-1

Kampanyalar Takip Edilmeli

Sektördeki durağanlık devam ederken, gayrimenkul uzmanları firmaların sunduğu kampanyaların fırsatlar barındırdığını vurguluyor. Eylül ayından sonra beklenen hareketlenme ile birlikte fiyat artışları yaşanabileceğini söyleyen uzmanlar, mevcut dönemde gayrimenkul alanların kazançlı çıkacağını belirtiyor. Bu nedenle kampanyaların yakından takip edilmesi gerektiği konusunda uyarıda bulunuyorlar.

Ytrm

CW Enerji, Çankırı'da bir fabrikanın çatısına güneş enerjisi santrali kurdu CW Enerji, Çankırı'da bir fabrikanın çatısına güneş enerjisi santrali kurdu

Alıcı Bulmak Zorlaştı

Kredi ve faiz oranlarındaki değişiklikler olmasa bile, eylül ayında sektörde bir hareketlenme bekleniyor. Yükselen kira fiyatları ve gayrimenkul satıcılarının zorlaşan alıcı bulma süreçleri, yatırımcıların bekleyişini sonlandırabilir. Uzmanlar, kira getirisinin mevduat faizlerinin altında kalması nedeniyle gayrimenkul yatırımlarına ilginin yıl sonuna doğru artacağını ifade ediyor.

Editör: Rabia İlkay Yıldız