Ticaret Bakanı Ömer Bolat, emlak sektöründe sahte ilanların önlenmesi ve piyasa düzeninin sağlanması amacıyla hazırlanan "Doğrulanmış İlan Düzenlemesi"nin bugünden itibaren yürürlüğe girdiğini duyurdu. Yeni düzenleme, sahte ilanlar ve yetki belgesiz emlakçılık faaliyetlerini engellemeyi amaçlıyor.

Sahte İlanlar ve Mağduriyetlerin Önüne Geçilecek

Bakan Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, düzenlemenin emlak sektöründe ilan kirliliği ve tüketici mağduriyetlerini önlemek adına önemli bir adım olduğunu belirtti. Ayrıca, düzenlemenin, piyasada fiyat istikrarını sağlamayı ve kayıt dışı emlakçılık faaliyetlerini ortadan kaldırmayı hedeflediğini vurguladı.

Geçiş Süreci 2024 Sonuna Kadar

Emlak İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) yetki doğrulama uygulaması, 15 Eylül 2024 – 31 Aralık 2024 tarihleri arasında geçiş süreci olarak kabul edilecek. Bu süre zarfında doğrulama yapılmadan ilan verilebilecek ancak doğrulanmış ilanlar EİDS logosu ile işaretlenecek.

Antalya'da gaziler ve huzurevi sakinleri bocce oynadı Antalya'da gaziler ve huzurevi sakinleri bocce oynadı

2025’te Tamamen Zorunlu Hale Gelecek

1 Ocak 2025 itibarıyla ise yetki doğrulaması yapılmayan ilanların verilmesi mümkün olmayacak. Böylece sektörde tam bir düzen sağlanması hedefleniyor.

Editör: Ersin ŞİMŞEK