TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Antalya'da KUTSO'nun ödül töreninde konuştu: TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Antalya'da KUTSO'nun ödül töreninde konuştu:

Pandemi döneminde Adalet Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan ve mahkûmların kısmi olarak denetimli serbestlikten yararlandığı yasal düzenlemenin kapsamının genişletileceği iddia edildi. Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, kulis bilgilerine dayanarak, yargı paketine önergeyle eklenmesi planlanan yeni düzenlemenin daha fazla mahkûmun denetimli serbestlikten faydalanmasını sağlayacağını belirtti.

Denetimli Serbestlik Kapsamında Genişleme Bekleniyor

Babacan’ın aktardığına göre, yeni düzenleme ile serbest bırakılan mahkûmların sayısının, daha önce salıverilenlerin yarısı kadar daha artması bekleniyor. Bu değişikliğin, cezaevlerindeki doluluk oranını azaltmak için sessiz bir operasyon olarak değerlendirildiği ifade ediliyor.

Yargı Paketi ve Düzenleme Ayrıntıları

Söz konusu düzenleme, TBMM’de görüşülmesi beklenen yargı paketine eklenmesiyle hayata geçirilecek. Pandemi döneminde başlatılan denetimli serbestlik uygulaması, 31 Temmuz 2023 itibarıyla haklarındaki karar kesinleşenler için geçerliydi. Yeni düzenleme ile bu tarihten önce işlenen suçların, davaları ne zaman kesinleşirse kesinleşsin, bu haktan yararlanabileceği öne sürülüyor.

Eleştiriler ve Endişeler Artıyor

Denetimli serbestlik düzenlemesinin genişletilmesi tartışmalara yol açtı. Babacan, artan suç oranlarına ve sokaklardaki suçların faillerinin çoğunun birden fazla sabıkaya sahip olduğuna dikkat çekerek, bu durumun denetimli serbestlik uygulamasının bir sonucu olabileceğini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi