Karslıoğlu, sektörde yaşanan iş gücü sıkıntısının giderilmesi için "Artık Mesleğim Elimde" adında bir proje başlattıklarını duyurdu.

Çukurova Press muhabiri Sabit Özkesere ile yaptığı görüşmede, federasyonun müteahhitlerle vatandaş arasında köprü görevi gördüğünü belirten Karslıoğlu, "Suriyeli işçilerle çalışmak zorunda kalıyoruz. Ancak bu durumu değiştirmek için Türk iş gücünü artırmayı hedefliyoruz," dedi. DAİMFED'in 1100 üye firması ve 57 bin çalışanı bulunduğunu hatırlatan Karslıoğlu, federasyonun Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adana ve Kilis'te faaliyet gösterdiğini, yakın zamanda Antalya, Bağdat ve Nahçıvan'da temsilcilikler açmayı planladıklarını da ekledi.

Karslıoğlu, müteahhitlik sektöründeki olumsuz algıyı değiştirmeye yönelik çalışmalarını sürdürdüklerini, üyelerinin deprem bölgelerinde TOKİ projelerinde yer alarak vatandaşa ev teslim ettiklerini vurguladı. Ancak, arsa sahiplerinin yüksek taleplerinin inşaat maliyetlerini artırdığını ve bunun sonucunda vatandaşın ev fiyatlarının yükseldiğini belirtti.

"Artık Mesleğim Elimde" projesi kapsamında, denetimli serbestlik uygulamasındaki bireylerin eğitilerek inşaat sektörüne kazandırılacağını söyleyen Karslıoğlu, bu sayede 200 bin Türk ustanın yetiştirileceğini belirtti. "Bu projeyle, sadece Suriyeli işçilerin istihdamına son vermekle kalmayacak, aynı zamanda Türk iş gücünü de güçlendireceğiz," ifadelerini kullandı.

Karslıoğlu'nun bu açıklamaları, müteahhitlerin sorunlarına çözüm arayışlarının yanı sıra, Suriyeli işçilerin sektördeki rolünü de yeniden değerlendirmeye yönelik önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

Yeditepe Üniversitesinden çocukların şiddetten korunmasına yönelik ailelere tavsiyeler Yeditepe Üniversitesinden çocukların şiddetten korunmasına yönelik ailelere tavsiyeler

Muhabir: Resul Özdil - Foto: Sosyal Medya