2023 yılında da ilgi artarak devam eden CİMER, vatandaşların dilekçe ve bilgi edinme haklarını kolaylaştırmayı amaçlayan bir köprü görevi üstleniyor. Başvuruların yüzde 98'i internet üzerinden gerçekleşirken, yüzde 2'si posta ve şahsen müracaat yoluyla yapıldı. İnternet üzerinden yapılan başvuruların yüzde 85'i mobil telefon ve tabletler aracılığıyla gerçekleşirken, akıllı televizyonlarla yapılan başvurular da dikkat çekti.
CİMER'e 2023 yılında yapılan başvurular arasında 253 bin teşekkür, görüş ve öneri bulunuyor. Ayrıca, "Türkiye Yüzyılı Hayalini Paylaş" platformuna da 39 bin başvuru geldi. Özellikle depremle ilgili olarak hizmete alınan "CİMER Deprem Acil" uygulaması, 2 milyon vatandaşın acil ihtiyaçlarını bildirmesi adına kullanıldı.
Deprem bölgesinde en çok başvuru yapan iller sırasıyla Malatya, Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş, Gaziantep, Yalova, İzmir, Muğla, Ankara ve İstanbul oldu. Bu başvurular, vatandaşların acil ihtiyaçlarının hızlı bir şekilde karşılanabilmesi için ilgili kamu kurumlarıyla paylaşıldı.
CİMER'e yapılan başvuruların analiz edilerek karar alıcılara kılavuzluk etmesi amacıyla 2023 yılında 238 bülten, rapor ve yayın hazırlandı. Ayrıca, görme, işitme ve konuşma engelliler için hayata geçirilen "Engelsiz CİMER" uygulaması kapsamında 2 bin 840 kişi başvuruda bulundu.
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yaptığı değerlendirmede, CİMER'in vatandaşların yönetime ortak olmasını sağlayan önemli bir araç olduğunu belirterek, "CİMER'i yapay zeka çalışmaları ile birlikte daha verimli, daha etkili ve daha icracı bir yapıya kavuşturuyoruz." dedi. Bu adımın, CİMER'in iletişim çağının gereksinimlerine uygun bir şekilde güçlenmesine ve vatandaş taleplerini daha etkili bir şekilde karşılamasına katkı sağlayacağı ifade ediliyor.