Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Gümen, Isparta'da sektör temsilcileriyle buluştu: Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Gümen, Isparta'da sektör temsilcileriyle buluştu:

Çiftçi Kayıt Sistemi (CKS) başvurularının son tarihi olan 02 Ocak 2024 tarihine az bir süre kala, Bahçe Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Şahin, çiftçilere önemli bir hatırlatma yaparak CKS kaydını yaptırmayan çiftçilerin bir dizi destekten yararlanamayacaklarına dikkat çekti.

CKS kaydını yaptırmayan çiftçiler, aşağıdaki desteklerden mahrum kalacaklar:

  1. Gübre mazot desteği,
  2. Tarımsal makine ekipman desteği,
  3. Sertifikalı tohumluk desteği,
  4. Tarımsal krediler,
  5. Tarımsal ürün sigortaları,
  6. Basınçlı sulama ve damla sulama sistemleri desteği,
  7. TMO hububat alımlarında ürün verme hakkı.

Çiftçilerin bu haklardan yararlanabilmeleri için Tarım ve Orman Bakanlığı Çiftçi Kayıt Sistemine başvuru yapmaları gerektiğini belirten Başkan Fatma Şahin, "CKS sistemi 02 Ocak 2024 tarihinde kapanacaktır. Ve her yıl yaşanan sorunun tekrarlanmaması için son başvuru tarihinden önce çiftçilerimizin güncelleme yapmalarını hatırlatır, saygılar sunarız." dedi.

Çiftçilerin bu önemli süreci atlamamaları ve hak kayıplarını önlemeleri için CKS başvurularını zamanında yapmaları gerektiği vurgulandı. Başkan Fatma Şahin, çiftçilere desteklerden tam anlamıyla yararlanabilmeleri için duyarlı olmaları çağrısında bulundu.