Politika

CHP Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin: "Eğitim Yörüngesinden Çıktı"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarının 22 yıllık sürecinde eğitim alanında yaşanan sorunları eleştirdi.

Abone Ol

Dr. Şevkin, 20 bin köy okulunun kapatıldığını ve ihtiyaç olmasına rağmen 200 bin öğretmenin atanmadığını belirterek, “Eğitim, yörüngesinden çıktı” dedi.

Eğitimde Kangrenleşen Sorunlar

Dr. Şevkin, hükümetin öğretmenleri ücretli, uzman, Piktes ve sözleşmeli olarak ayırdığını, bu nedenle eğitimde ciddi bir ayrışma yaşandığını ifade etti. Birçok öğretmene kadro verilmediğine dikkat çeken Şevkin, “20 bin köy okulunu kapattınız ve söz verdiğiniz halde açmadınız. Okullarda temizlik sorununu hortlattınız, destek sunmak isteyen belediyelerimizi engellediniz; maaşları yetersiz kıldınız” diye konuştu.

Tarikat ve Cemaatlere Destek

Eğitim sisteminin tarikat ve cemaatler tarafından desteklendiğini vurgulayan Dr. Şevkin, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bütçesinden vakıf ve derneklere 5 milyar 895 milyon 926 bin lira aktarıldığını belirtti. “Sözün özü, tarikat ve cemaatler desteklenirken; bilimin, çağdaş, demokratik, laik, fırsat eşitliğinin olduğu eğitimden hızla uzaklaşıldı” diyerek, iktidara samimiyet çağrısında bulundu.

Çocukların Geleceği İçin Yatırım Çağrısı

Dr. Şevkin, “En önemli kaynak olan insan kaynağına yatırım yapın, çocukları heder etmeyi bırakın” diyerek, eğitim sisteminin yeniden yapılandırılması gerektiğini vurguladı. Şevkin’in konuşması, meclis genel kurulunda eğitim alanında yaşanan sorunların çözümüne yönelik çağrılarla son buldu.