Bakan Yardımcısı Dönmez'den yüksek teknoloji vurgusu   Bakan Yardımcısı Dönmez'den yüksek teknoloji vurgusu

Eğitim-İş Sendikası Osmaniye İl Başkanı Adem Yücel, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Anayasa’nın 3. maddesindeki “Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü” ifadesinin değiştirilmesi gerektiğine dair açıklamaları nedeniyle Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Yücel, Kurtulmuş’un bu sözlerini Türkiye Cumhuriyeti’nin temel ilkelerine ve anayasal düzenine doğrudan bir saldırı olarak nitelendirdi.

Eğitim İş Başkanı Adem Yücel Cumhuriyetin Temellerine Yönelik Saldırı Kabul Edilemez (3)Yücel, 10 Ekim 2024 tarihinde Gazi Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Programı’nda yaptığı konuşmada Kurtulmuş’un, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın değiştirilemez maddelerinden olan 3. maddede yer alan “Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü” ifadesinin yerine “Milletin devleti ve ülkesiyle bölünmez bütünlüğü” ifadesinin getirilmesi gerektiği yönündeki önerisine sert tepki gösterdi.

"Cumhuriyetin Temellerine Yönelik Saldırı Kabul Edilemez"

Adem Yücel, Eğitim-İş olarak bu açıklamaların Cumhuriyet’e ve anayasal düzene yönelik bir tehdit olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ilkelerine ve Anayasamızın değiştirilemez maddelerine yönelik saldırılar asla kabul edilemez. Numan Kurtulmuş’un bu açıklamaları, Cumhuriyetimizin temel taşlarını yerinden oynatmaya yönelik bir girişimdir. Cumhuriyet’in kazanımlarını hedef alan her adım, halkımızın iradesine ve ülkemizin bağımsızlığına yapılan bir saldırıdır.”

Yücel, Kurtulmuş’un açıklamalarının sadece hukuki değil, tarihsel ve toplumsal anlamda da bir ihanet niteliği taşıdığını ifade ederek, Cumhuriyet’in Atatürk devrimleri ve bağımsızlık mücadelesiyle yoğrulmuş bir geçmişe sahip olduğunu vurguladı. Eğitim-İş Sendikası olarak bu tür saldırılara karşı sessiz kalmayacaklarını ve Cumhuriyet’in temel ilkelerini koruma yolunda mücadeleye devam edeceklerini dile getirdi.

Eğitim İş Başkanı Adem Yücel Cumhuriyetin Temellerine Yönelik Saldırı Kabul Edilemez (4)"Şahsım Devleti Kurma Çabaları"

Eğitim-İş Osmaniye İl Başkanı Yücel, Türkiye’de Anayasa’nın değiştirilemez hükümlerini tartışmaya açan her girişimin Cumhuriyet’i meşrutiyete dönüştürme çabası olduğunu iddia etti. Yücel, “Bugün bu sistemin güncel adı ‘şahsım devleti’dir” diyerek Kurtulmuş’un açıklamalarını eleştirdi. Cumhuriyet’in temel değerlerine yönelik her tehdide karşı en sert tepkiyi vereceklerini belirten Yücel, bu konuda tüm Türkiye’de Eğitim-İş üyelerinin suç duyurusu dilekçeleri verdiklerini ve adliye binaları önünde basın açıklamaları yaptıklarını açıkladı.

Eğitim İş Başkanı Adem Yücel Cumhuriyetin Temellerine Yönelik Saldırı Kabul Edilemez (5)Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı'na Suç Duyurusu

Eğitim-İş Osmaniye Şube Başkanı Adem Yücel, Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı’na sundukları suç duyurusu dilekçesinde Kurtulmuş’un Anayasa’nın 309. maddesinde düzenlenen “Anayasayı ihlal” ve 257. maddesinde düzenlenen “Görevi kötüye kullanma” suçlarını işlediğini belirtti. Dilekçede, Kurtulmuş’un açıklamalarının Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın temel ilkelerine açıkça aykırı olduğu, bu açıklamaların anayasal düzeni ortadan kaldırmaya yönelik olduğu ifade edildi.

Suç duyurusunda şu ifadelere yer verildi:
“Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nı ortadan kaldırmaya veya değiştirmeye teşebbüs edenler ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılırlar. Numan Kurtulmuş’un açıklamaları anayasal düzeni tehdit eden bir girişimdir ve görevini kötüye kullanmıştır. Şüpheli hakkında gerekli soruşturmanın yapılmasını ve kamu davası açılmasını talep ediyoruz.”

Eğitim İş Başkanı Adem Yücel Cumhuriyetin Temellerine Yönelik Saldırı Kabul Edilemez (1)Cumhuriyet’in Değerleri Savunulacak

Adem Yücel, Cumhuriyet’in laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti olma vasfının korunması için Eğitim-İş olarak her türlü hukuki ve toplumsal mücadeleyi sürdüreceklerini belirterek, Türkiye Cumhuriyeti’nin Atatürk devrimlerinin ışığında sonsuza dek var olacağını ifade etti. Yücel, Cumhuriyet’in kazanımlarına yönelik saldırılara karşı asla geri adım atmayacaklarını ve halkın iradesini korumak için mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

Editör: Resul Özdil