Gündem

Cemal Enginyurt: "Mehmet Şimşek İstifa Etti" Paylaşımıyla Sosyal Medyayı Karıştırdı! Perde Arkasını TELE1'e Anlattı

Cemal Enginyurt'un "Mehmet Şimşek istifa etti" şeklindeki paylaşımı, Ankara kulislerinde ve ekonomi çevrelerinde zaten uzun süredir dile getirilen bir iddiayı doğrulama amacı taşıyordu.

Loading...

Abone Ol

Enginyurt, bu iddiayı sosyal medyada paylaştığında piyasalar ve ekonomi çevrelerinde büyük bir yankı uyandırdı. TELE1'e verdiği röportajda, bu paylaşımın perde arkasını anlatarak, Mehmet Şimşek'in istifa ettiği söylentilerini duyduğunu ve bu nedenle böyle bir tweet attığını belirtti.

Enginyurt, bu paylaşımıyla aslında Türkiye'de spekülasyon ve manipülasyon iddialarını da gündeme getirdi. Kendisine yönelik spekülasyon suçlamalarını reddeden Enginyurt, Türkiye'nin ekonomik durumuna ilişkin görüşlerini ve Mehmet Şimşek'in ekonomi politikalarını eleştirdi. Ayrıca, Şimşek'in bazı ekonomi yöneticileriyle anlaşmazlıklar yaşadığını iddia ederek, borsa üzerindeki olumsuz etkilerin bu anlaşmazlıklardan kaynaklandığını savundu.

Bu iddialar sonrası Mehmet Şimşek'ten gelen herhangi bir resmi açıklama olmadığını da belirten Enginyurt, sadece dezenformasyon başkanlığından ve Maliye Bakanlığı'ndan gelen açıklamalarla yetinildiğini ifade etti. Enginyurt, bu açıklamalarla amacının ülkenin ekonomik durumunu netleştirmek ve belirsizlikleri gidermek olduğunu dile getirdi.