İktidara yakın Sabah Gazetesi'nden Barış Şimşek imzasıyla yayımlanan habere göre, BTK, Telegram'a çocukların cinsel istismarı ve uyuşturucu temini gibi suçları içeren içeriklerle ilgili bini aşkın uyarıda bulundu, ancak bu uyarıların hiçbirine yanıt alamadı.

Haber, Telegram'ın suç içeren içeriklerin ticaretine aracılık yaptığı iddialarına yer vererek, "Kurallara uymazsa sıra Telegram’da!" başlığını taşıyor. Telegram'da açılan kanallar aracılığıyla uyuşturucu, fuhuş, kumar ve pedofili videolarının serbestçe paylaşıldığı ve bu durumun sosyal medya platformunu "suç bataklığına" dönüştürdüğü öne sürüldü.

BTK'nın Telegram'ın İngiltere merkezine 1000'i aşkın bildirimde bulunduğu belirtilirken, Telegram'ın bu uyarılara yanıt vermediği ifade edildi. Haberde, Telegram'ın kısa süre içinde bu kanallar hakkında önlem almadığı takdirde, platformun kapatılmasının gündeme gelebileceği vurgulandı.

'Gameon Valorant' turnuvası başlıyor 'Gameon Valorant' turnuvası başlıyor

Türkiye, yaklaşık 8 milyon aktif kullanıcısıyla Telegram'ı en fazla kullanan ülkeler sıralamasında 10'uncu sırada yer alıyor. Dünya genelinde ise Telegram'ın 1 milyar kullanıcısı bulunuyor. BTK'nın bu platformla ilgili adımlarının, sosyal medya üzerindeki düzenlemelerin ve denetimlerin gelecekte nasıl şekilleneceği merak konusu.

Editör: Resul Özdil