Türkiye korkunç bir trajediyle sarsıldı . Sur Canisi Semih Çelik iki genç kızımızı vahşi bir şekilde katletti . Kimdir bu inceller?

İki genç kızımızı vahşice katleden Semih çelik nasıl cani oldu ?

 Toplumda büyük bir korku ve paniğe yol açan bu olayın ardından Polisler Sur canisi Semih Çeliğin odasında yaptığı incelemelerde çok sayıda cinayete teşvik edici kitap , şeytani imgeler ve çizimlerin yanında elektronik eşyalarınıda inceleyen ekipler ‘inceller’ Adlı bir yapılanmayla ilişkisi olduğunu tespit ettiler . Bu yapılanmayı inceleyen polislerin Sur canisi Semih Çeliğin yalnız olmadığını o zihniyette yaşayan bir çok kişi olduğunu tespit etti.

İkbal Uzuner Ayşenur Hali̇l Ci̇nayeti̇Peki kimdir bu inceller ?

İngilizce’deki  İnvoluntary Celibates ifadesinin kısaltması olan bir gruptur. En büyük özellikleri kadınlara karşı duydukları inanılmaz öfke ve nefret olan bu grup istemsiz bekar olduklarını ancak bunu başaramadıkları için incel bireyler olduklarını ifade ediyorlar . İnternetin son zamanlardaki hızlı gelişmesiyle birlikte forumlarda ve sosyal medyada aktif bir şekilde gençlerimizi ağına çekmeye çalışıyorlar.

 İncel toplulukların bir çoğu kadınlara karşı yoğun bir öfke ve düşmanlık barındırır.

İnceller kadınların hipergami adı verilen bir eğilimle yalnızca çekici yada üst sınıf bir erkekle beraber olmayı tercih ettiklerini savunurlar . Sürekli bunun başlarına gelen bir kader olduğunu savunurlar . İnceller modern toplumda olan insan ilişkilerini , dinamiklerini , kadın erkek ilişkilerini eleştirirler . Kendilerine bir tehdit olarak görürler.

2014 yılında Elliot Rodger’ın ABD’de düzenlediği silahlı saldırı en bilinen incel saldırılarından biridir

 Peki çocuklarımızı ve gençlerimizi bu gibi vahşi örgütlerden nasıl uzak tutarız ?

 Çocukların internet kullanımını takip etmek ;

Çocuklarınızın hangi sitelere girdiğini , kimlerle konuştuğunu ve hangi çevrimiçi platformlarda bulunduğunu yakından takip etmeliyiz. Çocuğunuzun hangi içeriklerle karşılaştığını anlamak için zaman zaman sohbet etmekte yararlı olacaktır .

İnternet Filtreleri ve Denetleme Araçları ; 

Çocuğunuzun kullandığı elektronik cihazlara filtreleme ve denetleme programları indirirek zararlı içeriklerden ve platformlardan uzak tutabilirsiniz.

Çocuğunuzla iletişimi güçlendirin 

Çocuğunuzla acık ve güvenli bir bir iletişim kurmak onların çevrimiçi dünyada ne yaşadığını öğrenmenin en etkili yollarından biridir . Ebeveyn olarak çocuklara sağlıklı ilişkiler ve toplumsal cinsiyet eşitliği hakkında bilgiler verip farklı ideolojilere karşı daha dirençli bir duruş sergilemelerine yardımcı olabilirsiniz .Çocuklarınızın kendi değerini , bedenini ve başkalarıyla olan ilişkilerini sağlıklı bir şekilde anlamaya çalışın . Özellikle ergenlik döneminde sosyal baskılara ve internet ortamında karşısına çıkan zararlı etkilere karşı onları bilinçlendirmeye çalışın .

Semi̇h Çeli̇kMedya Okuryazarlığını Geliştirin

 Eleştirel düşünme becerisi kazandırmak için internet üzerindeki içeriklerin doğrulama ve sorgulamasını doğru şekilde yapması için bunu nasıl fark edebileceklerini öğretmek çok önemlidir. Özellikle bu tür gruplar kadın düşmanı ve şiddet içerikli söylemleri manipülatif şekilde sunar . Medyayı doğru şekilde sorgulayan cocugunuz büyük fark yaratacaktır.

Profesyonel Yardım Almaktan Çekinmeyin

Çocuğunuzda her hangi bir özgüven sorunu , depresyon, akran zorbalığı gibi problemleri varsa doğru zamanda bir uzmandan yardım almak çok önemlidir . Bu tarz topluluklar için kendini dışlanmış hisseden çocuklar bulunmaz bir nimettir.

Çocuklarınızı bu gibi zararlı çevrimiçi platformlardan korumak süreklilik gerektiren bir süreçtir . Ebeveynler olarak onların çevrimiçi deneyimlerine ilgi göstermeli doğru desteği her zaman vermeliyiz .