Genel

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’den Hazine Yardımı ve Savunma Sanayi Fonu Önerisi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, siyasi partilere yapılacak hazine yardımlarının Savunma Sanayi Fonu’na aktarılmasını teklif etti.

Abone Ol

Destici, 2025 yılı için 5 siyasi partiye 5 milyar 68 milyon lira hazine yardımı yapılacağını belirterek, bu tutarın savunma sanayii yatırımları için kullanılmasını önerdi.

"2023-2024 Yıllarında 11 Milyar 200 Milyon Lira Yardım Yapıldı"

Destici, açıklamasında, “2023-2024 yıllarında da bu beş siyasi partiye toplamda 11 milyar 200 milyon lira hazine yardımı verildi” ifadelerine yer vererek, söz konusu kaynakların savunma sanayine katkı sağlayacak şekilde yönlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

"Savunma İçin 750 TL Vermek Çok mu?"

Mustafa Destici, daha önce savunma sanayine ilave kaynak oluşturmak amacıyla planlanan, ancak kamuoyundan gelen tepkiler nedeniyle 2025’e ertelenen "limiti 100 bin liranın üzerindeki kredi kartlarından yapılacak 750 TL'lik kesinti" düzenlemesi hakkında konuşmuştu. Düzenlemeye karşı çıkanları eleştiren Destici, "Vermezsen sonun Suriye, Irak, Filistin gibi olur. Mehmetçik canını veriyor, 750 lira çok mu?" şeklinde sert bir tepki göstermişti.

"Milli Bankalara Çağrı: Yüksek Gelirli Kişilerin Kartlarını İptal Edin"

Destici, savunma sanayine katkı sağlamayanları hedef alan başka bir açıklama yaparak, "Milli bankalara çağrım; savunma sanayine katkıda bulunmak istemeyen, yüksek gelire sahip kişilerin kredi kartlarını iptal edin" ifadelerini kullanmıştı. Başta sanatçılar ve medya mensuplarını hedef alan bu sözleri tartışmalara yol açmıştı.

Yorumlarının Çarpıtıldığını Savundu

Destici, savunma sanayiyle ilgili düzenleme hakkında yaptığı açıklamaların çarpıtıldığını belirterek, kendisine yönelik eleştirileri yargıya taşıyacağını söyledi. Eleştirilen ifadeler arasında, "Ermeni dedi, DEM’li dedi" yorumlarına da değinen Destici, bu tür söylemleri kullanmadığını savunarak, "Bunu kendilerine yakıştırıyorlarsa, o da kendi tercihleri" dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin açıklamaları, savunma sanayiine yönelik yapılacak yeni düzenlemeler ve hazine yardımlarının kullanımına dair kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor.