Altınyazı Karasaz Sulama Kooperatifi Başkanı Alaaddin Kaya, bu sene iklimden kaynaklı randımanların düşük olduğunu ifade etti.Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - İpsala’da çeltik hasadı devam ediyor. İpsala bölgesinde çeltik hasadı bu ay içinde tamamlanacak. Türkiye’nin yüzde 44’lük çeltik üretimi Edirne’de gerçekleştiriliyor. İpsala’da 211 bin dönümlük alanda çeltik ekimi yapılıyor.

İpsala Altınyazı- Karasaz Sulama Kooperatifi Başkanı Alaaddin Kaya, yaptığı açıklamada, çeltikte oluşan düşük fiyatların devam etmesi halinde üreticinin gelecek yıl üretim yapamayacağını söyledi.

Osmaniyeli Emeklilere Müjde! Promosyon Fırsatlarıyla Maaşın 2 Katına Kadar Ödeme Osmaniyeli Emeklilere Müjde! Promosyon Fırsatlarıyla Maaşın 2 Katına Kadar Ödeme

Çeltik üreticisinin verim ve randıman düşüklüğünün yanı sıra Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) açıkladığı fiyatlardan da daha aşağıya düştüğünü belirten Kaya, şunları ifade etti:

“Bu sene iklimden kaynaklı randımanlar düşük. Fiyatlarımız da düşük. Geçen yıl harmanda 30-35 TL’ye verdiğimiz çeltik bu yıl 25-27 TL. Fiyatlar bu şekilde giderse üretici gelecek yıl ekimini yapamaz. Onun için bu fiyatların devletimiz tarafından yeniden gözden geçirilmesini istiyoruz.”

Kaynak: igf