Düziçi Tarım Hayvancılık ve Arıcılık Dayanışma Derneği Başkanı İsmet Topal ve yönetim kurulu üyeleri, bu amaçla bir araya geldi.
Düziçi, Bahçe, Osmaniye ve Toprakkale ilçelerinde arıcılara destek olmak amacıyla Bal Üreticiler Birliği'nin kurulması hakkında önemli bir gelişme yaşandı. Düziçi Tarım Hayvancılık ve Arıcılık Dayanışma Derneği Başkanı İsmet Topal ve yönetim kurulu üyeleri, bu amaçla bir araya geldi.
Topal, toplantıda arıcı arkadaşlarına önemli bir mesaj vererek, Tarım Bakanlığı tarafından arı desteklemesiyle ilgili birlik üyeleri ile üye olmayanlar arasında ayrım yapıldığını ve bu nedenle Bal Üreticiler Birliği'nin kurulmasına karar verdiklerini açıkladı. Bu birlik, Osmaniye, Düziçi, Bahçe, Hasanbeyli ve Toprakkale ilçelerini kapsayacak şekilde kurulacak.
Topal, Bal Üreticiler Birliği'ne üye olan arıcıların Tarım Bakanlığı'nın belirlediği fiyatlar üzerinden desteklemelerini alacaklarını vurguladı. Ayrıca, birliğin kuruluşunun yaklaşık 15-20 gün içinde tamamlanması planlandı.
Dernek yönetimi ve arıcılar, sahte balcılar ve arıcılıkla ilgili olmayan satıcılarla mücadele edeceklerini belirtti. Ayrıca, girdi maliyetlerini minimize etmek ve kaliteli balların satışını desteklemek amacıyla üretici firmalarla toplu alımlar gerçekleştireceklerini söyledi.
Topal, tüm bu faaliyetlerin Bal Üreticiler Birliği çatısı altında gerçekleştirileceğini ve arıcıların sorunlarına çözüm bulmak için bir araya geleceklerini ifade etti. Dernek yönetimi, sahada arıcılarının yanında yer alacaklarına ve sektördeki sorunlarla mücadele edeceklerine söz verdiler. Bal üretimi yapan arıcıların, bu girişimin başarısını yakından takip etmesi ve katkıda bulunması bekleniyor.