Antalya’da bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Yörük Türkmen Festivali üç günlük yoğun katılımın ardından sona erdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen festival, Yörük kültürünü tanıtma amacıyla çeşitli etkinliklerle dolu geçti.

Yörük Kültürü Üç Gün Boyunca Yaşatıldı

Festival süresince halk oyunları, geleneksel müzikler, yöresel kıyafetler ve el sanatları ön plandaydı. Festival alanında kurulan çadırlarda Yörük dernekleri, yörelerine özgü gelenek ve göreneklerini tanıttı. Özellikle 19 ülkeden gelen Yörükler ve Türkmenler, festivalde renkli kıyafetleri, özgün müzikleri ve yemekleriyle büyük ilgi topladı.

Yörük Türkmen Festivali Atlı Gösteri

Kahramanmaraş'ta toprak döküm sahasında göçük meydana geldi Kahramanmaraş'ta toprak döküm sahasında göçük meydana geldi

Döşemealtı’nda Muhteşem Gösteriler

Festivalin son gününde Döşemealtı ilçesi Düzlerçamı Karaman Piknik Alanı'nda halk oyunları, müzik gösterileri ve atlı gösteriler büyük ilgi gördü. Sporcuların at üzerindeki okçuluk, kılıç ve akrobasi gösterileri, izleyicilerin beğenisini kazandı.

Yörük Türkmen Festivali Yağlı Güreş

Sanatçılar Festivalin Finaline Damga Vurdu

Etkinlik, Tuğçe Kandemir, Ali Aksoy, Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Türk Halk Müziği Orkestrası ve sanatçılar Mevlüt Öz ile Ümran Özdemir'in verdikleri konserlerle son buldu.

Yörük Türkmen Festivali Halk Dansları

Kaynak: AA