Miran:" Servis hizmeti devam edecek" Miran:" Servis hizmeti devam edecek"

Şüphelilerden 4’ü tutuklanırken, 1 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kendilerini Savcı ve Polis Olarak Tanıttılar

Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kendilerini savcı, hakim ve polis olarak tanıtarak 70 yaş üzerindeki vatandaşları telefonla arayıp dolandıran şüphelilere yönelik kapsamlı bir çalışma başlattı. Mağdurlardan para talep eden şüphelilerin, özellikle yaşlı vatandaşları hedef aldığı ve bu yöntemle milyonlarca lira haksız kazanç sağladığı ortaya çıktı.

21 Milyon Lira Dolandırdılar

Operasyon kapsamında belirlenen adreslere baskın düzenleyen ekipler, 5 şüpheliyi gözaltına aldı. Yapılan incelemeler sonucu, şüphelilerin aynı yöntemle 4 vatandaşı dolandırarak toplamda 21 milyon 5118 lira haksız kazanç elde ettiği tespit edildi.

4 Şüpheli Tutuklandı

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, hakim karşısına çıkarıldı. 5 şüpheliden 4’ü, dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Antalya Emniyeti, dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları bir kez daha uyararak, kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan kişilere itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı. Polis yetkilileri, benzer dolandırıcılık yöntemlerine karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Kaynak: aa