Belözoğlu, yaşanan olayın ardından sahaya çıkarak hakem Meler'e sarıldığını ve koridorda üç kez özür dilediğini belirtti. Ayrıca, yardımcı hakeminin de yaşananları şahit olarak teyit ettiğini ve kendisine teşekkür ettiğini ifade etti.

Olayın ardından Meler'in sağlık durumuyla ilgilenen Belözoğlu, konuşmasında, "Daha sonra kendisini aradım, istirahatte olduğu için yardımcı hakemiyle konuştum. Yardımcı hakemi de bana 'Ben şahidim, koridorda yanımıza gelerek bize destek oldunuz. Yerde vuranlara da bağırarak, nerede sizin delikanlılığınız, diye tepki gösterdiniz.' dedi. Kendisi de bana teşekkür etti." ifadelerini kullandı.

24. Cevat Soydaş Basketbol Turnuvası heyecanı başlıyor 24. Cevat Soydaş Basketbol Turnuvası heyecanı başlıyor

Belözoğlu, gerekli açıklamaları maç sonrasında yapacağını belirterek, yaşananların detaylarına ilişkin kamuoyunu bilgilendireceğini söyledi.

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın saldırısı sonrasında hakem Halil Umut Meler'in gözünde oluşan şişlik sebebiyle hastaneye kaldırılması ve Koca'nın tutuklanması, Türk futbolunda önemli bir olay olarak dikkat çekti. Maç sonrasında alınan cezalar da Ankaragücü kulübünü etkileyecek nitelikte oldu.