Akdeniz kentlerinde, 6. Uluslararası Akdeniz Kentleri Kültür ve Sanat Buluşması için hazırlıklar başladı. 14-26 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinlikler Adana, Antalya, Mersin, Osmaniye, Düziçi, Antakya, İskenderun ve Fethiye’de eş zamanlı olarak düzenlenecek.

Geçtiğimiz yıl bölgede yaşanan deprem nedeniyle ara verilen etkinliklerin bu yıl yeniden yapılması amacıyla, katılımcı STK’ların yetkilileri ile ilk görüşme gerçekleştirildi.

Hazırlıklar Ay Sonuna Kadar Tamamlanacak

Akdeniz Sanat Oluşumu’nun düzenlediği bu buluşmanın önemli paydaşlarından biri olan Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD) Başkanı Mustafa Bardak, hazırlıkların başladığını açıkladı. OŞYAD Başkanı Bardak, gazetemize yaptığı açıklamada, "Bu yılki etkinliklerimizin onur konuğu, teması ve açılışın yapılacağı yer ile ilgili ilk görüşmelerimizi paydaşlarla gerçekleştirdik. Etkinliklerin 14-26 Ekim tarihlerinde yapılmasına karar verdik. Ancak bazı bölgelerdeki kitap fuarları nedeniyle süreci uzattık," dedi.

Daha önceki yıllarda olduğu gibi, katılımcı kültür ve sanat dernekleri etkinliklerini kendi şehirlerinde belirlenen günlerde düzenleyecek. İlk toplantıda etkinlik tarihleri kararlaştırılırken, ikinci toplantıda onur konuğu, açılış yeri ve etkinlik temasının belirleneceği açıklandı.

Osmaniye Merkez ve Düziçi’nde Etkinlikler Düzenlenecek

OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, bu yıl Osmaniye merkez ve Düziçi’nde yapılacak olan etkinlikler hakkında da bilgi verdi. Bardak, “Bu yıl programımızı 19 Ekim Cumartesi günü saat 10.00 ile 17.00 arasında gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Sadece OŞYAD olarak değil, kentimizdeki diğer kültür-sanat derneklerinin de katılımıyla etkinlik düzenlemek istiyoruz. Derneğimizin ön plana çıkması gibi bir niyetimiz yok, amacımız kentimizde hep birlikte kültür ve sanatsal faaliyetler gerçekleştirmek,” dedi.

Düziçi İlçesi de Etkinliklerde Yer Alacak

31. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nde 12 binin üzerinde izleyici hedefleniyor 31. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nde 12 binin üzerinde izleyici hedefleniyor

Osmaniye dışında, Düziçi ilçesinde de bir günlük kültür-sanat etkinliği gerçekleştirilecek. OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, “Düziçi ilçesi Çitli Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Bekir Dağsever ile yaptığımız görüşmeler sonucunda, ilçe merkezinde bir günlük program düzenlenmesi kararlaştırıldı. Bu sayede Osmaniye’de iki ayrı etkinlik gerçekleştirilmiş olacak,” ifadelerini kullandı.

Akdeniz Sanat Günleri'nin zengin programı, hem bölgedeki sanatsal faaliyetleri canlandıracak hem de farklı şehirlerdeki kültürseverleri bir araya getirecek.

Editör: Rabia İlkay Yıldız