Yeni bir ÖTV zammı haberi daha geldi. Benzine 2.47 TL, motorine ise 2.32 TL ÖTV zammı hesaplandı. İşte detaylar...

Osmaniye Sürücülerinden Akaryakıt Fiyatlarına Tepki Yüksek Fiyatlar Can Yakıyor (4)Akaryakıta ÖTV Zammı Tarihi ve Miktarı Belli Oldu

Son yıllarda kur şoku ve uluslararası krizler nedeniyle akaryakıt fiyatlarında ciddi artışlar yaşandı. 2018'de yaşanan kur şoku ve ardından Rusya-Ukrayna savaşının etkileri, fiyatların tavan yapmasına neden oldu.

Osmaniye Sürücülerinden Akaryakıt Fiyatlarına Tepki Yüksek Fiyatlar Can Yakıyor (1)Türkiye'de dolar kurunun rekor seviyelere ulaşması ve brent petrol fiyatlarının yükselmesi, akaryakıt fiyatlarını da artırdı. Son olarak, hükümet tarafından 6 ayda bir yapılan ÖTV zammı uygulaması kapsamında yeni zam miktarları belli oldu.

Osmaniye Sürücülerinden Akaryakıt Fiyatlarına Tepki Yüksek Fiyatlar Can Yakıyor (2)-1ÜFE Artışı ve Akaryakıt Zammı

Karsan Otonom e-ATAK, Portekiz ve Almanya'daki 3 farklı etkinlikte yeteneklerini sergileyecek Karsan Otonom e-ATAK, Portekiz ve Almanya'daki 3 farklı etkinlikte yeteneklerini sergileyecek

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre, 2024 yılının Ocak-Mayıs döneminde Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) artışı yüzde 17,87 olarak gerçekleşti. Temmuz ayında açıklanacak haziran ayı ÜFE verileri ile birlikte akaryakıttaki maktu ÖTV artış oranı netleşecek.

Osmaniye Sürücülerinden Akaryakıt Fiyatlarına Tepki Yüksek Fiyatlar Can Yakıyor (1)-1İlk beş ayda ÜFE aylık ortalama yüzde 3,35 artmıştı. Eğer haziran ayında da benzer bir artış olursa, 6 aylık ÜFE artış oranı yüzde 21,82 olacak. Bu oran, maktu ÖTV tutarlarında artışa neden olacak. Hesaplamalara göre, maktu ÖTV tutarı benzinde 2,06 TL, motorinde ise 1,93 TL artacak. Bu artışlara yüzde 20'ye çıkarılan KDV de eklendiğinde, toplam vergi artışı benzinde 2,47 TL, motorinde ise 2,32 TL olacak.

Osmaniye Sürücülerinden Akaryakıt Fiyatlarına Tepki Yüksek Fiyatlar Can Yakıyor (3)Güncel Akaryakıt Fiyatları

Akaryakıtta yeni zamlar kapıda beklerken, güncel fiyatlar da cep yakıyor. İstanbul'da kurşunsuz benzin litre fiyatı 40.29 TL, motorin 40.67 TL ve LPG otogaz 20.19 TL'den satılıyor.

Osmaniye Sürücülerinden Akaryakıt Fiyatlarına Tepki Yüksek Fiyatlar Can Yakıyor (2)Ankara'da kurşunsuz benzin 41.24 TL, motorin 41.63 TL ve LPG otogaz 20.19 TL seviyelerinde. İzmir'de ise motorin 42.02 TL, benzin 41.54 TL ve LPG otogaz 19.89 TL olarak uygulanıyor.

Editör: Mehmet Çardak