Çakar, polisin sadece tetikçileri değil, azmettiricileri de yakalaması gerektiğini vurgularken, 20 yıl önce kendisinin de benzer bir saldırıya maruz kaldığını hatırlatarak faillerin adalet önünde hesap vermesi gerektiğini belirtti.

Fenerbahçe'nin Eski Oyuncusu Serhat Akın'a Silahlı Saldırı

Fenerbahçe’nin eski futbolcusu ve günümüzde spor yorumculuğu yapan Serhat Akın, Beykoz'da program çıkışı kimliği belirsiz kişilerce ayaklarından vuruldu. Akın'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenilirken, olay sonrası saldırganlar hızla kaçarak izlerini kaybettirdi. Olayın ardından Serhat Akın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Program çıkışı ayaklarıma sıktılar, son sözümüz Fenerbahçe" diyerek yaşanan olayı duyurdu. Emniyet güçleri, saldırganların kimliğini tespit etmek için geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

Tuncay Şanlı'dan Hastanede Ziyaret

Serhat Akın'ın eski takım arkadaşı ve Ümraniyespor Teknik Direktörü Tuncay Şanlı, hastanede Akın'ı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Şanlı, "Durumuna çok üzüldüm. Yarın ameliyat olması planlanıyor. Kendisinin moralini yüksek tutmaya çalışıyoruz, umarım en kısa sürede iyileşir," dedi.

Fenerbahçe ve Spor Dünyasından Destek Mesajları

Fenerbahçe Spor Kulübü, Serhat Akın’a yapılan silahlı saldırıyı kınayarak, "Eski futbolcumuz Serhat Akın’a yapılan bu hain saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, faillerin en kısa sürede yakalanarak adalet önünde hesap vermesini bekliyoruz," ifadeleriyle geçmiş olsun mesajı yayımladı.

Kulübün Asbaşkanı Acun Ilıcalı da X platformunda yaptığı paylaşımda, "Serhat Akın’a yapılan saldırıyı kınıyorum, acil şifalar diliyorum," şeklinde bir mesaj iletti.

Bursa'da doğal şifa kaynağı 'Tümbüldek' kapılarını açtı Bursa'da doğal şifa kaynağı 'Tümbüldek' kapılarını açtı

Sports Digitale'den Kınama

Serhat Akın’ın yorumculuk yaptığı YouTube kanalı Sports Digitale de bir açıklama yaparak, "Yorumcumuz Serhat Akın'a yapılan bu hain saldırıyı kınıyoruz! En kısa sürede sağlığına kavuşmasını diliyoruz," ifadeleriyle saldırıya tepkilerini gösterdi.

Ahmet Çakar: "Asıl Olan Azmettirici"

Eski hakem ve spor yorumcusu Ahmet Çakar, sosyal medya üzerinden Serhat Akın'a destek mesajı gönderdi. Çakar, “Geçmiş olsun kardeşim, sakın geri adım atma. Polise düşen görev sadece tetikçileri değil, azmettiricileri de yakalamaktır,” dedi. Ayrıca kendisinin de 20 yıl önce bir saldırıya uğradığını belirten Çakar, bu tür olaylarda faillerin adalet önünde hesap vermesi gerektiğinin altını çizdi.

Serhat Akın’ın tedavisine hastanede devam edilirken, polis soruşturması sürüyor. Spor dünyası ve sevenleri, faillerin yakalanmasını ve adaletin tecelli etmesini bekliyor.

Editör: Resul Özdil