Sabah Gazetesi'nin Haberine Göre: Yasak Aşk, Tehdit ve Rüşvet İddiaları

Sabah Gazetesi'nden Halit Turan'ın haberine göre, Adana'da görev yapan hakim G.A.'nın, iş adamı Ş.L. ile 5 yıl süren yasak aşk ilişkisi sonrasında çeşitli tehditler ve rüşvet iddiaları ile suçlandığı ortaya çıktı. 2019 yılında kiracı olarak yaşadığı sitenin yöneticisi Ş.L. ile tanışan ve ilişki yaşamaya başlayan hakim G.A., bu ilişkiyi kullanarak Ş.L.'den çeşitli yardımlar talep etti. G.A., Ş.L.'ye, Edirne'de görev yaptığı dönemde hakkında rüşvet ve sahtecilik iddiaları bulunduğunu belirterek, bu suçlamalardan kurtulmak için yardım istedi.

Cinsel Birliktelik ve Kayıtlar

Hakim G.A. ve Ş.L., cinsel birlikteliklerini videoya kaydedip karşılıklı olarak birbirleriyle paylaştılar. Bu kayıtlar, ilerleyen dönemde büyük bir tehdit unsuru haline geldi. Ş.L., hakimin başka erkeklerle de menfaat karşılığında ilişki yaşadığını öğrendiğinde, ilişkiden ayrılmak istedi.

Hakim Rüşvet (5)

Tehdit ve Şantaj İddiaları

Ayrılığın ardından Ş.L., hakimi telefonla arayıp 4 yıl süren birlikteliklerini sona erdirdiğini ve kendisiyle irtibat kurmamasını aksi halde Cumhuriyet Savcılığına şikayette bulunacağını söyledi. Bunun üzerine Mayıs ayında Ş.L. tehdit edilmeye başlandı. Galericiler sitesinde bir işyerine giden Ş.L.'yi karşılayan iki kişi, "Sende hakim hanımın videoları varmış, bunların silmen gerekiyor. İşyerine girerken veya çıkarken öldürülebilirsin, bu işleri başkaları yapacak," dedi. Ş.L. bunun üzerine hakim hakkında şikayetçi oldu.

Hakim Rüşvet (4)

500 Milyon TL Rüşvet İddiası

Ş.L.'nin şikayeti üzerine hakim G.A. hakkında HSK 1. Dairesi tarafından soruşturma izni verildi. Soruşturma kapsamında G.A.'nın, Osmaniye Asliye Ceza Mahkemesi'nde "akaryakıt kaçakçılığı" davasında beraat kararı karşılığında 500 milyon TL rüşvet aldığı iddia edildi. İddialara göre, G.A., Edirne'de birlikte görev yaptığı Cumhuriyet Savcısı F.A.'nın duruşmada beraat mütalaasında bulunacağını belirterek, 500 milyon TL talep etti ve parayı elden teslim aldı. Ancak, o celse karar verilmeyip sonraki celsede başka bir Cumhuriyet Savcısının mahkûmiyet mütalaasında bulunmasıyla sanık ceza aldı. Sanığın Hakim G.A.'ya hem para verip hem de ceza aldığını söylemesi üzerine, hakimin, "Kafaya takma, istinaf sürecinde beraat kararı çıkartırız," dediği öne sürüldü.

Hakim Rüşvet (1)

Adli Emanetten Uyuşturucu ve Parti

Hakim G.A. hakkındaki iddialar bunlarla da sınırlı kalmadı. G.A.'nın bir özel hastaneden reçetesiz olarak uyuşturucu özelliği bulunan ilaç temin edip içtiği, pandemi döneminde nöbeti olduğu hafta sonu adli emanetten aldığı metamfetamin maddesi ihtiva eden hapları kullanması nedeniyle nöbetini başka bir hakimle değiştirdiği belirlendi. Ayrıca, G.A.'nın Adana Adliyesi'nde bir Cumhuriyet Başsavcı vekili, bir Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi ve bir Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi ile birlikte içki içip Başsavcı vekilinin adli emanet deposundan çıkarttığı metamfetamin olarak bilinen uyuşturucuyu kullanarak birlikte parti yaptıkları da belirlendi.

Hakim Rüşvet (1)-1

Soruşturma ve Görevden Alma

Hakim G.A. hakkındaki iddialar, HSK 1. Dairesi tarafından soruşturma izni verilmesiyle derinleştirildi. G.A.'nın görevden alınmasına ve yargı sürecinin başlatılmasına neden olan bu iddialar, yargı camiasında büyük yankı uyandırdı. Soruşturmanın ilerleyen safhalarında daha fazla detayın ve yeni iddiaların ortaya çıkması bekleniyor. Hakim G.A.'nın savunması ve soruşturmanın sonuçları kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.

Antalya'da akaryakıt istasyonunda bir kişi ölü bulundu Antalya'da akaryakıt istasyonunda bir kişi ölü bulundu

Hakim Rüşvet (3)

Kaynak: Sabah Gazetesi