Dünya Rekorlarına Aday Dil Bilgini Enis Tataroğlu, Osmaniye’de Dil Öğrenme Meraklılarıyla Buluşuyor!

Gaziantep’in ünlü dil bilgini Osmaniye’ye geliyor! Şahinbey Sosyal Bilimler Lisesi’nde İngilizce öğretmenliği yapan Enis Tataroğlu, tam 68 dil bilmesi ve her ay bir dil öğrenmesiyle dikkat çekiyor. Tataroğlu, 21  Eylül 2024 Cumartesi günü saat 12.00'de Osmaniye'deki Taha Bey Çay ve Sanat Evi'nde bir dil sohbeti gerçekleştirecek. Gaziantep’teki komşusunun aldığı Almanca "Parmak Kız" masal kitabından etkilenerek dil öğrenme serüvenine başlayan ve aralarında Livonca ve Tatarca gibi nadir dillerin de bulunduğu birçok dili öğrenen Tataroğlu, Osmaniyelileri bu keyifli buluşmaya davet etti.

Enis Tataroğlu, dil öğrenme üzerine yapacağı sohbette, bu alanda kendine has yöntemlerini ve nasıl bir ayda bir dil öğrenebildiğini detaylarıyla anlatacak. "İnanmayan gelsin, test etsin" diye iddialı bir davette bulunan Tataroğlu, kendisine sorulacak sorulara anında çeviriler yaparak Osmaniye’deki dil öğrenme meraklılarını şaşırtmaya hazırlanıyor.

Tataroğlu’nun dil öğrenme yolculuğu 10 yaşındayken Almanca bir masal kitabı ile başladı. Bugüne kadar tıp, müzik ve sanat tarihi gibi çeşitli alanlarda yaptığı araştırmalarla 68 farklı dili öğrenmeyi başaran Gaziantepli öğretmen, Kahramanmaraş depremleri sırasında Japon arama-kurtarma ekiplerine gönüllü tercümanlık yaparak önemli bir katkı sağladı. Bu çalışması sayesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yılın öğretmeni seçilen Tataroğlu, bu başarılarını dünya çapında duyurmayı hedefliyor.

Ayrıca, Guinness Rekorlar Kitabı'na girme hedefi bulunan ve en sevdiği dilin Megrelce olduğunu belirten Enis Tataroğlu, 35 dil bilen Johan Vandewalle'nin rekorunu kırmaya hazırlanıyor. Bu hedefine ulaşmak için hız kesmeden çalışmalarını sürdüren Tataroğlu, Osmaniye’de dil öğrenme meraklılarıyla bir araya gelip, sohbetin keyfini çıkarmak istiyor.

Enis Tataroğlu (2)

Aladağ'da "Mevlid-i Nebi Haftası" programı düzenlendi Aladağ'da "Mevlid-i Nebi Haftası" programı düzenlendi

Osmaniye'deki buluşma, Fakıuşağı Mahallesi’nde, Üniversite ana kapısının karşısında bulunan Taha Bey Çay ve Sanat Evi'nde gerçekleşecek. Kitaplar eşliğinde çay, kahve ve sohbetin tadını çıkarmak isteyenler için mükemmel bir fırsat sunan bu mekanda, Enis Tataroğlu’nun dil öğrenme maceralarına yakından tanıklık edebilirsiniz.

Editör: Mustafa Düzenli