ING Türkiye'den genç yeteneklere kariyer fırsatı ING Türkiye'den genç yeteneklere kariyer fırsatı

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı İçin Kırtasiye Yardımı Başvuruları Başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her yıl verilen kırtasiye yardımı için başvurular, 2024-2025 eğitim öğretim yılı öncesinde başladı. Özellikle artan kırtasiye masrafları nedeniyle birçok aile bu yardıma başvurmayı düşünüyor. Peki, kırtasiye yardımı başvurusu nasıl yapılır, kimler başvuruda bulunabilir ve ödemeler ne zaman yapılacak?

Kırtasiye Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sağladığı kırtasiye yardımı başvuruları, e-Devlet platformu üzerinden gerçekleştiriliyor. Başvuru yapmak isteyen vatandaşlar, e-Devlet’te yer alan "SGK Eğitim Öğretim Yardımı Talebi" ekranından başvurularını kolayca yapabilirler. Bu yardımlar, özellikle dar gelirli ailelerin çocuklarının eğitim masraflarını karşılamalarına destek olmayı hedefliyor.

Ödemeler Ne Zaman Yapılacak?

Kırtasiye yardımı, yılda bir kez olmak üzere 1 Eylül - 21 Aralık tarihleri arasında yapılmaktadır. Başvuran aileler, eğer gerekli şartları sağlıyorsa, ödemeler PTT şubeleri veya başvuru sırasında belirtilen banka hesap numaraları üzerinden hesaplarına yatırılacak.

Kimler Başvuruda Bulunabilir?

Kırtasiye yardımı, hane halkı kişi başı aylık net geliri asgari ücretin 1/3’ünden az olan dar gelirli ailelere, ekonomik zorluk yaşayan ailelere ve maddi durumu kötü olan ailelere verilmektedir. Ayrıca, afet ve felaket gibi olaylardan etkilenen ailelerin çocukları ve koruyucu ailelere yerleştirilen çocuklar da bu yardımlardan yararlanabilir.

SED (Sosyal ve Ekonomik Destek) yardımı kapsamındaki bu destek, yalnızca T.C. vatandaşı olan kişilere sağlanmaktadır.

Kırtasiye Yardımı Neden Önemli?

Geçen seneye göre defter, kalem gibi kırtasiye ürünlerinde fiyat artışının iki katına çıkması, öğrenci ve velilerin masraflarını daha da artırdı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın bin 300 TL’lik kırtasiye yardımı, bu maliyetleri hafifletmek adına önemli bir destek olarak öne çıkıyor. İlk ders zilinin çalmasına sayılı günler kala, ailelerin kırtasiye masraflarını karşılamalarına yardımcı olmayı amaçlayan bu yardım, birçok aile için büyük bir kolaylık sağlayacak.

Başvuru süreci ve şartlarla ilgili daha fazla bilgi almak isteyenler, e-Devlet üzerinden resmi bilgilere ulaşabilirler.

Editör: Rabia İlkay Yıldız