Ağustos Verileriyle 2025 Maaş Artışı Hesaplanıyor

Ağustos ayı enflasyon verileriyle birlikte memur ve emekli maaşlarındaki 2 aylık enflasyon farkı netleşti. Temmuz ve Ağustos aylarına ait enflasyon verileri, memur ve emekli maaşlarında Ocak 2025’te yapılacak zammın hesaplanmasında belirleyici olacak.

Hepsiburada işini büyütmek isteyen KOBİ'ler için yola çıkıyor Hepsiburada işini büyütmek isteyen KOBİ'ler için yola çıkıyor

2 Aylık Enflasyon Farkı Belli Oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, Temmuz ayında aylık enflasyon oranı yüzde 3,32, Ağustos ayında ise yüzde 2,47 olarak belirlendi. Bu oranlarla birlikte, SGK ve Bağ-Kur emeklileri şimdiden yüzde 5,78'lik bir enflasyon farkı elde etmiş durumda. Memurlar için ise, enflasyon farkı alabilmeleri için yüzde 3,99'luk bir ek enflasyonun oluşması gerekiyor.

Para Ceza

2025 Maaş Zamları Ne Kadar Olacak?

2024 yılının ikinci yarısına ait enflasyon verileriyle birlikte memur ve memur emeklilerinin Ocak 2025'te alacakları zam miktarı da şekillenmeye başladı. Şu anda elde edilen enflasyon farkı yüzde 5,78. Ancak, memur ve memur emeklileri Ocak 2025'te toplu sözleşme zammıyla birlikte ayrıca yüzde 15 oranında bir artış da alacak.

Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarına ait enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte, net maaş artış oranları kesinleşecek ve bu oranlar Ocak 2025'te maaşlara yansıyacak.

Memur ve emekli maaşlarına yapılacak olan zammın detayları, 2024 yılının son dört ayındaki enflasyon verilerine bağlı olarak daha net bir şekilde ortaya çıkacak.

Editör: Rabia İlkay Yıldız