Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen "10. Milletlerarası Türk Halk Kültürü Kongresi," 11-13 Aralık 2023 tarihleri arasında Ankara'da büyük bir katılımla gerçekleşecek. Bakanlık Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen kongre, Türk halk kültürü üzerine çalışan ulusal ve uluslararası uzmanları, araştırmacıları ve bilim insanlarını bir araya getirecek.

Tarsus’ta Karboğazı Çevre Festivali düzenleniyor Tarsus’ta Karboğazı Çevre Festivali düzenleniyor

1975 yılında başlayan ve 9 kez düzenlenen Türk halk kültürü kongreleri, alandaki gelişmeleri paylaşma, yeni bilimsel çalışmaları sunma ve iletişimi güçlendirmeyi amaçlıyor. Cumhuriyetimizin 100. yılı vesilesiyle özel bir anlam taşıyan 10. kongre, dünyanın dört bir yanından gelen araştırmacı ve akademisyenleri Ankara'da buluşturarak zengin kültürel mirasımızı ele alacak.

Altı ayrı konu başlığı altında yapılacak bildiri sunumları arasında "Genel Konular," "Halk Edebiyatı," "Gelenek, Görenek ve İnanışlar," "Oyun, Müzik Eğlence," "Maddi Kültür” ve “Somut Olmayan Kültürel Miras" yer alacak. 14 farklı ülkeden 230 bilim insanı, akademisyen ve araştırmacının katılacağı kongre, özel panellerle de dikkat çekecek.

Cumhuriyet ve Halk Kültürü Özel Paneli, İlan Edilişinin 20’nci Yıl Dönümünde Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi Özel Paneli, Vefatının 50. Yıl Dönümünde Aşık Veysel Özel Paneli ve Halk Kültüründe Sürdürülebilir Yaşam Paneli gibi özel etkinliklerle kongre, 13 Aralık'ta sona erecek. Detaylı bilgiler ve güncellemeler için kongreyi takip etmeye devam edin.