Akkuş, yaptığı açıklamada, AK Parti'nin 23 yıl içinde askeri vesayeti ortadan kaldırdığını, başörtüsü yasağını kaldırarak inançlı insanların devletin her kademesinde görev almasını sağladığını ve Ayasofya’nın ibadete açılmasını sağladığını belirtti. Taksim’e yapılan camiyi de önemli bir kazanım olarak değerlendiren Akkuş, “Bu kazanımlar elbette önemli, ancak diğer taraftan ülkemizde ciddi ekonomik ve toplumsal sorunlar birikti,” ifadelerini kullandı.

Ekonomik Verilerle Eleştiriler

Fırat Akkuş, AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılında dolar kurunun 1.63 TL olduğunu, ancak bugün dolar kurunun 33.49 TL'ye yükseldiğini vurguladı. Ayrıca, 2002 yılında enflasyonun yüzde 29.75 olduğunu, bu yıl ise Ağustos ayında enflasyonun yüzde 58.94'e çıktığını ifade etti. Akkuş, "Vatandaşların banka borçları 2002'de 6,6 milyar TL iken, bugün bu rakam 3 trilyon 390 milyon TL'ye çıktı. Çiftçilerin toplam borcu ise 2,5 milyar TL'den 800 milyar TL'ye yükseldi. Bu durum, vatandaşın ve çiftçinin ekonomik olarak ne kadar zorlandığını gösteriyor," dedi.

Sosyal ve Ekonomik Zorluklar

Akkuş, emekli maaşlarının alım gücündeki düşüşe ve artan işsizlik oranlarına da dikkat çekti. "2002'de asgari ücretle 6.5 çeyrek altın alınabilirken, bugün sadece 3.9 çeyrek altın alınabiliyor. 23 sene önce emekli ikramiyesi ile bir ev almak mümkünken, bugün bir araba almak dahi hayal oldu," diyerek mevcut durumu eleştirdi.

Sanayi ve Tarımda Gerileme

Devlete ait sanayi kuruluşlarının büyük bir kısmının özelleştirilmesini eleştiren Akkuş, "2002'de devlete ait 240'dan fazla sanayi kuruluşu vardı, bugün elimizde 70 tane kaldı. Sanayi üretiminin milli gelir içerisindeki payı yüzde 24'ten yüzde 20'ye, tarım üretiminin payı ise yüzde 12'den yüzde 5'e geriledi," dedi.

AK Parti Osmaniye Merkez İlçe Başkanlığı İçin İstişare Süreci Başladı AK Parti Osmaniye Merkez İlçe Başkanlığı İçin İstişare Süreci Başladı

Dış Politikaya Yönelik Eleştiriler

Bölgesel gelişmelere de değinen Fırat Akkuş, Irak’ın işgal edilip üçe bölündüğünü, Suriye'nin kuzeyinin Amerikan askerleri ve PYD-YPG kontrolüne geçtiğini, Libya'nın iç savaşa sürüklendiğini belirtti. Ayrıca, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesi ve Ege Denizi'nde Yunanistan'ın adalarımıza bayrağını çekmesini eleştirdi.

YRP’nin Hedefleri

Yeniden Refah Partisi olarak Türkiye'nin ekonomik ve toplumsal sorunlarına çözüm bulmak için kararlılıkla çalışacaklarını belirten Akkuş, “Bizler, milletimizin refahı ve huzuru için her türlü çabayı göstereceğiz ve ülkemizin geleceği için daha iyi bir yol haritası sunacağız,” diyerek açıklamasını tamamladı.

Editör: Resul Özdil