Av. Badur, adaletin her birey için temel bir ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, toplumun tüm kesimlerine eşit ve adil bir şekilde sağlanması gerektiğini belirtti.

Bakan Göktaş, AK Parti Mersin İl Başkanlığı ziyaretinde konuştu: Bakan Göktaş, AK Parti Mersin İl Başkanlığı ziyaretinde konuştu:

Av. Badur, son günlerde yaşanan iki olay üzerinden adalet sistemindeki çifte standartları eleştirdi. Bu olaylardan biri, 16 yaşındaki bir moto kuryenin ölümüne sebep olan ve bilirkişi raporuna göre %100 kusurlu bulunan Kerem Kınık'ın kızı Fatıma Zehra Kınık'ın tutuklanmaması olurken, diğer olayda ise sadece sokak röportajında fikirlerini ifade eden genç bir kızın hızlıca tutuklanmasını örnek verdi. Badur, bu tür olayların adalet kavramını ciddi şekilde zedelediğini ifade ederek, "Adalet, sadece belirli kesimlere değil, tüm vatandaşlara eşit bir şekilde uygulanmalıdır. Aksi takdirde toplumun adalet sistemine olan güveni sarsılmakta ve hukukun üstünlüğü ilkesine olan inanç zayıflamaktadır. Bugün adaletin işlemediğini düşünenler, yarın bu adaletsizlikten bizzat kendileri de zarar göreceklerdir. Adalet bir gün herkese lazım olacaktır," dedi.

Av. Badur, adaletin olmadığı bir toplumda huzur, güven ve barışın sağlanamayacağını belirterek, "Hukuk devleti olmanın en temel gerekliliği, adaletin tarafsız, şeffaf ve eşit bir şekilde uygulanmasıdır. Bu tür çifte standartların önüne geçilmediği sürece, toplumun adalete olan güveni her geçen gün daha da zayıflayacaktır," ifadelerini kullandı.

Son olarak, Av. Badur, adalet sisteminin güçlendirilmesi, hukukun üstünlüğünün tam anlamıyla tesis edilmesi ve toplumda adaletin her kesim için sağlanması gerektiğini belirtti. Bu konuda Güçlü Türkiye Partisi olarak kararlı duruşlarını sürdüreceklerini ifade etti.

Editör: Resul Özdil