Program, Suphi Öner Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi ve muhtarların kamu hizmetleri üzerindeki önemli rollerine vurgu yapıldı.

Muhtarlara Teşekkür ve Kutlama

Vali Pehlivan, programda yaptığı konuşmada, muhtarlarla bir arada olmanın büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu belirtti. Muhtarlara seslenen Pehlivan, “Sizler, kamu hizmetlerinin vatandaşlarımıza ulaştırılması ve vatandaşlarımızın sesinin, taleplerinin kamu kurumlarına iletilmesi konusunda birlikte çalıştığımız yakın mesai arkadaşlarımızsınız. Özveriyle yerine getirmekte olduğunuz hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Pehlivan, muhtarların görevlerinin önemine de değinerek, "Ülkemizin dört bir yanında, halkımızın teveccühüyle seçilen muhtarlar, görevlerini en iyi şekilde yerine getirme gayretiyle çalışıyorlar. Milletimizin devlet kurumlarıyla iletişiminde köprü vazifesi üstlenmek suretiyle, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına, sorunlarına ve taleplerine çözüm üretmek için çaba sarf ediyorsunuz. Bu maksatla ilgili kamu birimleri nezdinde gerekli girişimlerde bulunarak, vatandaşlarımızın sevinçli veya kederli günlerinde yanlarında oluyorsunuz. Devlet-millet kaynaşmasına, kenetlenmesine ziyadesiyle önemli katkılar sunuyorsunuz. Bu nedenle, tüm muhtarlarımızın başarılı hizmetlerinin artarak devamını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Muhtarların Düşünceleri

Programda, Mezitli İlçesi Muhtarlar Derneği Başkanı ve Yenimahalle Muhtarı Hatice Yozgat da bir konuşma gerçekleştirerek, muhtarların karşılaştığı zorluklar ve talepler hakkında düşüncelerini ifade etti. Yozgat, muhtarların, mahallelerindeki sorunları en iyi şekilde tespit edip çözüm üretme gayretinde olduklarını vurgulayarak, toplumun temel dinamiklerinden biri olan muhtarlığın önemine dikkat çekti.

Katılımcılar

Programa; Vali Yardımcısı Kadir Okatan, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, İl İdare ve Denetim Müdürü Mehmet Akdoğan ve çok sayıda mahalle muhtarı katıldı. Bu buluşma, muhtarların toplumdaki rolleri ve devletle olan bağlarının güçlendirilmesi açısından büyük bir fırsat sundu.

Memur Sen’den nakil talebi Memur Sen’den nakil talebi

Vali Pehlivan’ın muhtarlarla bir araya gelmesi, yerel yönetim ile vatandaş arasındaki iletişimi güçlendirmek ve muhtarların hizmetlerini daha etkili bir şekilde yerine getirmelerine destek olmak adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Muhtarlar, vatandaşların günlük hayatında kritik bir rol oynarken, bu tür etkinlikler onların motivasyonunu artırıyor ve toplumda daha görünür olmalarını sağlıyor.

Kaynak: Haber: Öznur Atayeter - Foto: İHA