Politika

TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil’den Polonez İşçilerine Destek

TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil’den Polonez İşçilerine Destek: "Milletin Kürsüsü Patronlara Olduğu Kadar İşçilere de Açık Olmak Zorunda"

Abone Ol

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, 90 gün önce sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan Polonez işçileriyle birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Kadıgil, işçilerin direnişine destek vererek, patronların haklarını savundukları bir platformda işçilerin de sesinin duyulması gerektiğini vurguladı. Toplantıya katılan Polonez işçileri Aynur Şengül ve Yasemin Sayın, işten çıkarılma süreçlerini ve yaşadıkları mağduriyeti paylaştı.

"Patronlar Savunma Yapıyorsa, İşçiler de Kürsüde Olmalı"

Sera Kadıgil, konuşmasında Polonez işçilerine yönelik yapılan haksızlıkları ve işçilerin sendikalaşma çabalarının nasıl engellendiğini anlattı. Kadıgil, sözlerine şu şekilde başladı:

"90 gündür Polonez’in Çatalca’daki fabrikası önünde direnen işçi kadın arkadaşlarım burada. Sendikalı oldukları için işten çıkarılan ve iki kere polis ablukası altında ters kelepçeyle gözaltına alınan bu kahraman kadınlar, haklarını aramak için mücadele ediyorlar. Fernas Madenciliğin sahibi, milletvekili sıfatını kullanarak Meclis kürsüsünden kendi patronluğunda yapılan işleri savunabiliyorsa, bu milletin kürsüsü patronlara olduğu kadar işçilere de açık olmak zorunda."

Aynur Şengül’den Boykot Çağrısı: "Kimse Polonez Ürünü Almasın"

20 yıldır Polonez fabrikasında çalışan Aynur Şengül, basın toplantısında gözyaşları içinde yaşadığı süreci anlattı. Temmuz ayında sendikaya üye oldukları için işten çıkarıldıklarını söyleyen Şengül, işverenin, kendilerine hiçbir hak vermediğini belirtti. Şengül, yaşadıkları mağduriyeti şu sözlerle ifade etti:

"Temmuzun 15'inde sendikaya üye olduk, 25'inde ailece kapının önüne konduk. Ben 20 yıldır Polonez'de çalışıyorum ve hiçbir zaman hakkımı tam olarak alamadım. Polisler tarafından itildik, dövüldük. Biz bunu hak etmedik. Hakkımızı almak için direnişe geçtik. Şimdi işveren yeni işçi alıyor, ama bizi kapının önüne koydu. 146 işçi geri alınana kadar kimse Polonez ürünü almasın, boykot çağrısında bulunuyorum."

Yasemin Sayın: "İşimize Dönmek ve Haklarımızı Almak İstiyoruz"

2 yıldır Polonez’de çalışan Yasemin Sayın da toplantıda yaptığı konuşmada sendika hakkını kullanmak istediklerini, ancak işten çıkarıldıklarını anlattı. Sayın, "90 gündür biz orada sürünüyoruz, kimse sesimizi duymuyor. 46 kodla işten çıkarıldık, işsizlik maaşı bile alamıyoruz. İşimize geri dönmek ve haklarımızı almak istiyoruz," dedi.

Polonez İşçilerinin Direnişi Devam Ediyor

Sera Kadıgil, işçilerin haklı mücadelesinin yanında olduklarını vurgularken, sendikalı oldukları için işten çıkarılan işçilerin sesini duyurmanın önemine dikkat çekti. Kadıgil, işçilerin direnişine desteğini sürdürdüğünü belirterek, Meclis kürsüsünden bu konunun takipçisi olacağını ifade etti.

Polonez işçilerinin haklarını alana kadar direnişlerine devam edeceklerini belirten Kadıgil ve işçiler, kamuoyuna çağrıda bulunarak boykot çağrısını yineledi. İşçiler, hem sendikal haklarını geri almak hem de işlerine geri dönebilmek için mücadelelerini sürdürme kararlılığında olduklarını açıkladılar.

Bu direnişin, Türkiye'de işçilerin sendikal haklarına saygı gösterilmesi gerektiği yönünde önemli bir adım olduğu ve daha geniş bir kesimde yankı uyandırması bekleniyor.