Hala neden ve kim tarafından öldürüldüğü ortaya çıkarılmayan ama daha soğumamış cesedinin üzerinden karşılıklı suçlamalar ve ithamların devam ettiği Narin olayı, ülkenin onca sorununu unutturdu.

O bilinen sorunları burada tek tek saymaya gerek görmeden, bugünkü yazımda biz sağların sağken birbirimize etmediğimizi, öldükten sonra da devam etmenin acısını anlatmaya çalışacağım.
Ve benim bildiğim dinlerin tümü 'ölüye saygılı olun, çünkü ölüden şeytan bile vazgeçmiş' dese de, bu ülkedeki provokatör şeytanların sağlarla yetinmediğine de şahit olmaktayız. Çünkü bu ülkede kendilerinden başkalarına yaşam hakkı tanımak istemeyenlerin yarattığı atmosferin ürünleri olan mahlukların son provokasyonu bir anda tüm ülkeyi ayağa kaldırdı.
O ülkenin barış ve kardeşlik denen ipliğinin pamukla bağlı olduğuna bir kez daha şahit olduk. Ve o ipin biraz daha inceldiğini de hissettik, hem de yürekten.
Şimdi buna ne diyeceksiniz diye bir soru sorulursa, uzatmadan verilecek tek cevap olur: O da; Sizin ölünüz de, diriniz de... Şeklinde bir cevap olur.
Nokta...

**Haydi Okula...

İlk ders, Gazze'den başlanarak başlatılan 2024-2025 Eğitim/Öğretim Sezonuna onca torunu olan bir dede olarak merhaba derken, tüm ülkemde ve memleketim Ardahan’daki eğitim/öğretimin geçen yıllara nazaran daha başarılı geçmesini canı gönülden diliyorum.
Kafkaslara giden yol üzerindeki tünellerin bir türlü açılamadığı, uzun bir tırın virajlarda kala kaldığı Türkiye’nin Gürcistan ve Ermenistan’a komşu vilayeti Ardahan’ın eğitim ve öğretiminde, Tunceli ile Artvin'le birlikte bir zamanlar bulunduğu güzel sıralamayı, yani eğitimde en başarılı kentler sıralamasında ilk üçü yakalaması için her Ardahanlı’nın elini taşın altına koyması gerektiğini bizlere yeniden hatırlatan 2024-2025 Eğitim/Öğretim Sezonunda istenen başarıyı yakalamak için başta biz veliler olmak üzere, il idarecileri, STK yöneticileri, siyasiler, kısacası herkesin okula gitmesi gerektiğini düşünüyorum.
Çünkü eğitim denen işin öyle okul açmakla, ‘toplu aşıma’ adı altında kapatan idarecilerle, bir iki samimi milli eğitim yetkilisinin, öğretmenin ve okula gönderdikten sonra ardına düşmediğimiz öğrencilerle istenen seviyeye ulaşmayacağını artık hepimiz anlamalı ve bilmeliyiz.
Bu nedenle 2024-2025 Eğitim/Öğretim Sezonu sonuna kadar bizlerin de okula gitmesi gerektiğini, hatta bu yönde bir kampanyanın başlatılması gerektiğini düşünüyorum.
Bu nedenle; HAYDİ OKULA diyorum...