Mahkeme, sanıkların esas hakkında savunma yapmaları için duruşmayı 30 Eylül'e erteledi. Tutuksuz yargılanan 3 sanığın beraatini isteyen savcı, 5 sanık için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti.

Davanın Gelişmeleri

Ankara'da suikaste uğrayan eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti davasının duruşması bugün Sincan Cezaevi Kampüsü'nde Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada, savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, Mehmet Yüce, Erdem Karadeniz ve Osman Bayraktar isimli 3 tutuksuz yargılanan sanığın beraatini talep etti. Diğer sanıklar için ise ağır cezalar istedi.

2024-KPSS Ortaöğretim Sınavı: Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı Yayınlandı 2024-KPSS Ortaöğretim Sınavı: Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı Yayınlandı

Ağırlaştırılmış Müebbet Talebi

Savcı, sanıklar Eray Özyağcı, Vedat Balkaya ve Suat Kurt'un 'müşterek fail' olarak yer aldığını belirterek bu kişilerin Sinan Ateş'i 'tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi. Ayrıca, müşteki Selman Bozkurt'a yönelik 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 13'er yıldan 20'şer yıla kadar hapis cezası talep etti. Özyağcı için ayrıca 'ruhsatsız tabanca bulundurmak ve taşımak' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş hakkında 'suça azmettiren' olarak 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

Ayşe Ateş'ten Çarpıcı Açıklamalar

Duruşma sonrasında Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, duruşmaya 8 koruma polisiyle geldi. 10 dakika süren duruşmanın ardından açıklama yapan Ayşe Ateş, Sinan Ateş'in ölümünün siyasi bir cinayet olduğunu ve bu durumun adi bir cinayet gibi gösterilmeye çalışıldığını ifade etti. Ayşe Ateş, "Dosyalar birleştirilsin, bütün sanıklar adalet karşısına çıkarılsın. Büyük bir karanlık güce karşı savaşıyoruz. Bu yargılamadan paçayı sıyırırlarsa olacaklar gün gibi ortada değil mi?" dedi.

Duruşma 30 Eylül'e Ertelendi

Sanıkların esas hakkında savunma yapmaları için duruşma 30 Eylül'e ertelendi. Bu süreçte davanın nasıl bir seyir izleyeceği, savunmaların ardından verilecek kararlar merakla bekleniyor.

Editör: Resul Özdil