Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze'den Türkiye'ye nakledilen 68 hastayı Etimesgut Havalimanı'nda karşıladı. Hastaların çoğunluğunu bebek ve çocukların oluşturduğunu belirten Koca, 4'ünün kanser hastası olduğunu, diğerlerinin ise ağırlıklı olarak travma, ortopedi ve yaralanma grubu hastalardan oluştuğunu açıkladı.

Bakan Koca, gazetecilere yaptığı açıklamada, bugüne kadar Gazze'den getirilen toplam hastanın 182 olduğunu ve refakatçilerle birlikte 359 kişinin Türkiye'ye nakledildiğini söyledi. Şu ana kadar 2 hastanın kaybedildiğini ve 6 hastanın yoğun bakımda olduğunu belirten Koca, bu hastalardan 2sinin durumunun ciddi olduğunu ve entübe olduklarını ifade etti.

Sahra hastanesi kurulumuyla ilgili bilgi veren Bakan Koca, uygun yer bulunamadığı için üç bölgenin incelendiğini ancak Refah Sınır Kapısı'na daha yakın bir bölgenin uygun görüldüğünü açıkladı. Ayrıca, sahra hastanesinin kurulum hazırlıklarının erken dönemde başladığını belirtti.

Gazzeli hastaların nakil sürecine de değinen Koca, hafta başında yeni bir nakilin gerçekleşebileceğini ve Gazze'de sağlık hizmetlerinin yetersiz olduğu bir dönemde nakil ihtiyacının artabileceğini söyledi. Üçlü koordinasyon ekibinin bu transfer hazırlıklarını yoğun bir şekilde sürdürdüğünü vurguladı.

2024-KPSS Ortaöğretim Sınavı: Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı Yayınlandı 2024-KPSS Ortaöğretim Sınavı: Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı Yayınlandı

Özellikle sosyal medyada tanınan ve İsrail'in hava saldırılarında yaralanan Rital adlı kız çocuğuna da değinen Bakan Koca, her iki bacağının kesilme durumu söz konusu olan Rital'in durumunu yakından takip edeceklerini belirtti.

Bakan Koca'nın açıklamalarıyla birlikte, Gazze'den getirilen hastaların durumu ve Türkiye'deki tedavi süreçleri kamuoyuyla paylaşılmış oldu.