Derya Yanık Cenevre'de İslamofobi ve Filistin İçin Harekete Geçti Derya Yanık Cenevre'de İslamofobi ve Filistin İçin Harekete Geçti


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Vişnyevski Askeri Hastanesi'ni ziyaret ederek Ukrayna savaşı hakkında açıklamalarda bulundu. Putin, "Biz de çatışmayı sona erdirmek istiyoruz" dedi. Putin, Ukrayna'yı düşman olarak görmediklerini, ancak Batılı ülkelerin Ukrayna'yı kullandığını belirterek, "Ukrayna bizim düşmanımız değil. Ancak bize sempatiyle bakan ve manevi olarak yanımızda olan insanlar da var. Çatışma çıkarmak için uzun süre Kiev rejimini beslediler. Maalesef bunu başardılar ve Ukrayna'nın yardımıyla Rusya'ya karşı savaş görevini çözmeye çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

Putin, Ukrayna'nın cephede başarısız olduğunu ve Batılıların amacına ulaşamadığını vurgulayarak, "Daha dün Rusya'yı stratejik yenilgiye uğratmak isteyenler, şimdi çatışmanın nasıl hızlıca sona ermesi gerektiğini konuşuyor. Biz de çatışmayı sona erdirmek istiyoruz, hem de mümkün olan en kısa sürede. Ancak kendi şartlarımızla. Sonsuza dek savaşmak gibi bir arzumuz yok. Ancak pozisyonumuzdan vazgeçmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Putin ayrıca, Rusya'nın Belgorod kentine yapılan füze saldırısında 24 kişinin öldüğünü, 100'den fazla kişinin yaralandığını hatırlatarak, "Sivil halka işlenen suç ve benzeri hiçbir terör eylemi yanıtsız bırakılmayacak" diye ekledi.