Sağlık

Osmaniye Milletvekili Derya Yanık'tan Normal Doğum Vurgusu

Osmaniye Milletvekili Derya Yanık, normal doğumun anne ve bebek sağlığı için önemine vurgu yaparak Emine Erdoğan’ın çabalarına teşekkür etti.

Abone Ol

Osmaniye Milletvekili ve Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanı, önceki dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, normal doğumun önemine dikkat çeken bir açıklama yaptı. Yanık, doğumun ve gebeliğin doğal bir süreç olduğunu vurgulayarak, bu süreçte anne ve bebek sağlığının korunmasının önemini dile getirdi.

"Doğum, Doğal Bir Süreçtir"

Derya Yanık yaptığı açıklamada, “Gebelik ve doğum, tedavi gerektiren bir hastalık değil, bedenin doğal ve sağlıklı bir işlevidir. Normal doğum, anne ve bebek için en uygun yöntem olup, her iki tarafın da duygusal ve bilişsel gelişimi için hayati öneme sahiptir,” ifadelerini kullandı.

Emine Erdoğan’a Teşekkür

Yanık, açıklamasında Sayın Emine Erdoğan’ın anne ve bebek sağlığına yönelik gösterdiği gayretlere de değinerek, “Sevgi ve şefkat kaynağımız olan anneler ve her biri ayrı bir mucize olan bebeklerimiz için yapılan çalışmalar, ülkemizin geleceği adına büyük bir önem taşımaktadır,” dedi. Emine Erdoğan’ın bu konudaki çabalarını övgüyle karşıladı.

"Normal Doğum Eylem Planı’na Tam Destek"

Derya Yanık, ayrıca Sayın Emine Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan "Doğal Olan #NormalDoğum" kampanyasına da destek verdiğini belirtti. Yanık, “Normal Doğum Eylem Planı'nın başarıya ulaşmasını canı gönülden diliyorum. Sezaryen doğum oranlarının, Dünya Sağlık Örgütü'nün belirlediği sınırların altına düşmesi hepimizin arzusu,” şeklinde konuştu.