Aç Karnına Kahve İçmek Zararlı mı?

Beslenme Uzmanı Sarah Lawuk, özellikle menopoz dönemindeki kadınların aç karnına kahve içerek göbek bölgesinde yağlanma riskiyle karşı karşıya kalabileceğini belirtiyor. Lawuk, “Birçok kadın bunu daha az yemek ve kalori alımını düşürmek amacıyla yapıyor. Ancak hormonlar perimenopoz sırasında düzensiz olduğu için vücut daha stresli bir hale gelebilir,” diyor. Aç karnına kahve içmek, kortizol seviyelerinde artışa neden olarak hormonal dengesizlikleri ve yağ depolamayı tetikleyebilir.

Çocuklarda Miyopi Ciddi Bir Sorun! Çocuklarda Miyopi Ciddi Bir Sorun!

Bath Üniversitesi'nin bir araştırmasına göre, sabah erken saatlerde kahve içmek kan şekeri kontrolünü olumsuz etkileyebilir ve bu da diyabet ve kalp hastalığı riskini artırabilir. Ayrıca kafein, vücudun sıvı kaybını artıran bir diüretiktir ve susuz kalmanıza yol açabilir. Sabah aç karnına kahve içmek, mide ekşimesi, reflü, hazımsızlık ve mide tahrişi gibi sindirim sorunlarına da neden olabilir.

Çay ve Kahve İçmek İçin En Uygun Zaman Ne Zaman?

Kahve veya çay tüketmeden önce hafif bir şeyler yemek, bu içeceklerin vücuttaki etkilerini dengeleyebilir. Islatılmış badem, kabak çekirdeği veya kuru üzüm gibi atıştırmalıklar tüketmek faydalı olabilir. Bu tür sağlıklı atıştırmalıklardan kısa süre sonra sabah çayınızı veya kahvenizi keyifle içebilirsiniz.

Sabah aç karnına çay ya da kahve içme alışkanlığından vazgeçmek zaman alabilir, ancak sağlığınız için bu değişikliği yapmak önemli. Kişisel ihtiyaçlarınıza göre en uygun önerileri almak için bir beslenme uzmanına başvurabilirsiniz.

Editör: Sude Elif Sezen