Tekin, okulların planlandığı gibi 9 Eylül 2024 tarihinde açılacağını belirterek, herhangi bir ertelemenin söz konusu olmadığını vurguladı. Ayrıca, öğretmen atamaları, devlet okullarında kayıt parası ve yeni müfredat konularına da değindi.

Okul (3)Okullar Ertelenecek mi?

Bakan Tekin, okulların açılma tarihine ilişkin net bir açıklama yaparak, “9 Eylül 2024 tarihinde okullarımız açılacak, ertelenme gibi bir durum gündemde yok” dedi. Deprem bölgesindeki okulların da eğitim-öğretime sorunsuz bir şekilde başlayacağını ifade eden Tekin, yapılan hazırlıkların tamamlandığını belirtti.

Suriye OkulAra Tatiller Kalkacak mı?

Ara tatillerin kaldırılmasıyla ilgili sorulara da yanıt veren Bakan Tekin, “Ara tatillerin kaldırılmasıyla ilgili bir gündemimiz bulunmuyor. Mevcut sistem devam edecek” açıklamasında bulundu.


Para 5

Devlet Okullarında Kayıt Parası Alınıyor mu?

Devlet okullarında kayıt parası alınmasıyla ilgili iddialara da değinen Tekin, bu tür uygulamaların yasak olduğunu hatırlattı ve velilerin bu tür talepleri okul yöneticilerine iletmesi gerektiğini belirtti. Tekin, “İlkokul ve ortaokul kayıtları adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre yapılıyor, liselere ise sınavla yerleşiliyor. Kayıt parası talep edenlerle ilgili gerekli işlemler yapılacaktır” dedi.

Yusuf Dikeç Soru Oldu: KPSS Ortaöğretim Sınavında Güncel ve Kültürel Sorular Dikkat Çekti Yusuf Dikeç Soru Oldu: KPSS Ortaöğretim Sınavında Güncel ve Kültürel Sorular Dikkat Çekti

Okul 5

Öğretmen Atamaları Ne Zaman Yapılacak?

Öğretmen atamaları konusunda da önemli açıklamalar yapan Tekin, mülakat notlarının etkisinin %50'ye düşürüldüğünü ve bu düzenlemeye bazı siyasetçiler ile sendikaların itiraz ettiğini belirtti. Atama takviminin Danıştay kararına göre belirleneceğini ve 9 Eylül tarihine yetiştirilmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Deprem Ve Okul3Deprem Bölgesindeki Okullar ve Derslikler

Depremden etkilenen bölgelerdeki okulların durumu hakkında da bilgi veren Bakan Tekin, 6 Şubat depreminden etkilenen 11 ildeki dersliklerin sayısını %10 artırmayı hedeflediklerini ve bu kapsamda 19 bin 784 dersliğin yeniden inşa edildiğini söyledi. Ayrıca, konteynerde eğitim görecek öğrenci kalmayacağını da sözlerine ekledi.

Editör: Mehmet Çardak