İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hizbullah’a yönelik tehditlerini sertleştirirken, Hizbullah’ın karşılık olarak İsrail’in kuzey bölgelerine saldırı düzenlemesi, iki taraf arasında çatışmaların yeni bir aşamaya taşındığını gösteriyor.

Netanyahu, son açıklamasında “Hizbullah’a hayal edemeyeceği darbeler indirdik. Eğer bu mesajı almadıysa, söz veriyorum alacak,” ifadelerini kullanarak örgüte gözdağı verdi. İsrail’in bu açıklamaları, Hizbullah’ın komuta kademesine ve stratejik noktalara düzenlenen hava saldırılarının ardından geldi.

İsrail, Lübnan’da Hedef Gözetmeksizin Saldırıyor

Bakan Yumaklı'dan Bursa'ya tarımsal müjde Bakan Yumaklı'dan Bursa'ya tarımsal müjde

İsrail ordusu, 17-18 Eylül tarihlerinde gerçekleştirdiği siber saldırılarla Lübnan’da onlarca kişinin ölümüne ve binlerce kişinin yaralanmasına yol açtı. Çağrı cihazları ve telsizlere yapılan eş zamanlı patlamalar sonucu ölenlerin sayısı 76’ya yükselirken, yaralı sayısı 4.000’i aştı.

Hizbullah: "Açık Hesap Savaşı Başladı"

Hizbullah’ın Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, İsrail’in bu saldırılarına hızla yanıt vererek “Bu savaşta yeni bir aşamaya geçtik. İsrail ile açık bir hesaplaşma dönemi başladı. Tüm askeri olasılıklarla yüzleşmeye hazırız,” ifadelerini kullandı. Hizbullah, İsrail’in kuzeyindeki Hayfa şehri çevresine düzenlediği roket saldırılarında 1 milyondan fazla kişinin etkilendiğini belirtti.

Beyrut’a Düzenlenen Hava Saldırılarında 45 Kişi Hayatını Kaybetti

İsrail’in Beyrut’un güneyine düzenlediği hava saldırılarında 3’ü çocuk, 7’si kadın olmak üzere 45 kişi hayatını kaybetti. Hizbullah’ın açıklamasına göre bu saldırıda, örgütün üst düzey komutanlarından İbrahim Akil de hayatını kaybetti. İsrail’in saldırıları devam ederken, Hizbullah misilleme yapmaya hazır olduğunu belirtiyor.

Bölgesel Savaş Uyarıları Artıyor

Uluslararası toplum, İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışmaların geniş çaplı bir savaşa dönüşebileceği konusunda uyarılarda bulunuyor. Lübnan’ın güneyi ve İsrail’in kuzeyi arasındaki sınır bölgesinde gerilim en yüksek seviyeye çıkarken, İsrail’in kuzeydeki vatandaşlarını güvenli bölgelere tahliye etmeye devam ettiği bildirildi.

Bölgedeki bu tehlikeli tırmanış, Lübnan halkı üzerinde büyük bir insani kriz yaratırken, İsrail-Hizbullah hattındaki çatışmaların nereye varacağı belirsizliğini koruyor.

Editör: Enes şimşek