Toprakkale'de Gözyaşları İçinde Veda

İzmir'de aşırı yağmurdan dolayı suyla dolan yolda elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden 23 yaşındaki tıp fakültesi öğrencisi Özge Ceren Deniz'in cenazesi, Osmaniye'nin Toprakkale ilçesinde toprağa verildi. Cenazede gözyaşları sel oldu, aile ve yakınları büyük bir üzüntü yaşadı.

Özge Cenaze-1

İzmir'de Kahreden Olay

Şiddetli yağmurdan kaçmaya çalışan Özge Ceren Deniz, Enver Dündar Başar Sokak'taki su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılarak yere düştü. O sırada Deniz'e yardım etmek isteyen 44 yaşındaki İnanç Öktemay da aynı şekilde elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdi. Her iki kişi de olay yerinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. İnanç Öktemay'ın cenazesi ise Buca'daki Yeniyol Camisi'nde defnedildi.

özge cenaze3

Akrabaları Tepkili

Özge Ceren Deniz'in akrabası İsmail Okan Güney, "Elektrik kaçağının olduğunu 5 yıl önce haber yapmışlar. 2 ay önce yine yağmurlu günde bir sokak köpeği ölmüş. Aslında bu olay, kendini göstere göstere gelmiş. İyi niyetli bir insan yardım etmek için çocuğumuza el uzatmış ancak o da hayatını kaybetti. İhmal olduğunu düşünüyoruz. Sorumlularıyla ilgili şikayetçiyiz" dedi.

özge cenaze4

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Açıklama

İzmir Büyükşehir Belediyesi, olayla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Bölgede belediyemizin yürüttüğü ve elektrik hattında oluşabilecek kaçakla ilişkilendirilebilecek bir altyapı çalışmasından söz edilemeyeceği ortadadır. İZSU Genel Müdürlüğü'nün olaya ilişkin teknik raporunda, 2024 yılı ocak ayında ihaleli işler kapsamında bölgede yüklenici firma tarafından 3 adet yağmur suyu ızgarası yaptırıldığı, imalatlar sırasında Gdz Elektrik AŞ'den gözlemci talebinde bulunulduğu, imalatların gözlemci nezaretinde gerçekleştirildiği belirtilmektedir. Raporda, yapım çalışmalarından sonra Gdz Elektrik AŞ tarafından yağmur suyu ızgarası yanında elektrik hatlarında bakım onarım çalışması yapıldığı ve hatta vatandaşlar tarafından Gdz Elektrik AŞ’ye anılan bölge için 2 defa arıza kaydı açtırıldığı ifade edilmektedir. Ayrıca, kabloların üzerinde 2 farklı noktada onarım gerçekleştirildiği, Gdz Elektrik AŞ'ye ait elektrik hatlarının yapım tekniğine aykırı olarak zeminden 23 santimetre aşağıda döşendiği de fotoğraflarla belgelenmektedir."

telgraf yerel gazete

Ege Telgraf Gazetesi'nden Detaylar

Olayın ardından yapılan incelemelerde, izolasyon hatası olduğu tespit edildi. İlk incelemede, 100-80 cm toprak altında olması gereken kabloların sadece 15 cm derinlikte olduğu ve kablolarda ciddi yıpranmalar olduğu doğrulandı.

Mut’ta orman yangını büyümeden söndürüldü Mut’ta orman yangını büyümeden söndürüldü

Şok Edici Detaylar Ortaya Çıktı

  • Elektrik kablolarının zeminden sadece 23 santimetre derinlikte olması, yapım tekniğine aykırı olarak döşendiğini gösteriyor.

  • İzolasyon hatası ve yıpranmış kablolar, trajedinin kaçınılmaz olduğunu gözler önüne seriyor.

  • İki kişinin yaşamını yitirdiği bu olayda, ihmal iddiaları ve sorumlulara yönelik şikayetler gündemde.

İzmir'de yaşanan bu trajik olay, şehirdeki altyapı sorunlarını bir kez daha gözler önüne serdi. İki kişinin hayatını kaybetmesine neden olan bu olayın sorumlularının bulunması ve gerekli önlemlerin alınması, benzer acıların yaşanmaması adına büyük önem taşıyor.

özge cenaze2222

Editör: Resul Özdil