Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Baş Hain İblisler Gibi Onursuzca Öldü"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümünün ardından ilk kez açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, Gülen'in ölümünü sert ifadelerle değerlendirerek, "Baş hain iblisler gibi onursuzca öldü" dedi.

"Mankurtlaştıranların Sonu Onursuz Bir Ölüm Oldu"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında Fetullah Gülen ve FETÖ’nün ülkeye verdiği zararları vurgularken, örgütün ihanetine dikkat çekti. Erdoğan, "Milletin çocuklarını hizmet diyerek, himmet diyerek mankurtlaştıranların sonu, tarihteki diğer insan kılıklı iblisler gibi onursuz bir ölüm olmuştur" diyerek, Gülen ve örgüt üyelerinin ihanetinin milletin hafızasında silinmeyeceğini belirtti.

"Adaletten Kaçtılar, İlahi Adaletten Kaçamayacaklar"

FETÖ üyelerinin yurtdışına kaçışlarını hatırlatan Erdoğan, "Bu hainler, tüm uğraşlarımıza rağmen maalesef emrinde oldukları ağababalarının eteğine yapışarak Türk adaletinden kaçmayı başardılar" ifadelerini kullandı. Ancak, Gülen ve örgüt üyelerinin ilahi adaletten kaçamayacağını belirten Erdoğan, bu konuda kararlılık vurgusu yaptı: "Bu dünyadan işledikleri suçların, hakkına girdikleri insanların, ifsat ettikleri körpe beyinlerin ve döktükleri şehit kanlarının hesabını vermeden gittiler. Ama ilahi adaletten kaçamayacaklardır."

"Mücadelemiz Sürmeye Devam Edecek"

FETÖ ile mücadelenin sonuna kadar devam edeceğini ifade eden Erdoğan, örgütün tamamen tasfiye edilene kadar devletin kararlılıkla mücadele edeceğini söyledi. "Nerede olurlarsa olsunlar, FETÖ’cü sırtlan sürüsünün ensesinde muhakkak olacağız" diyerek, örgütün kökünün kazınana kadar operasyonların süreceğini belirtti.

Erdoğan’ın bu açıklamaları, FETÖ ile mücadelede devletin kararlılığını bir kez daha gözler önüne sererken, örgüt liderinin ölümünün ardından FETÖ ile ilgili tartışmaların devam edeceğine işaret ediyor.