Baş, yaptığı basın açıklamasında Bahçeli'nin açıklamalarına ve bu sürecin Türkiye’nin geleceğine yönelik tehlikelerine dikkat çekti.

"Mesele Terör Değil, Kuzey Suriye’de Bir YPG Devleti Kurulması"

Baş, terörün bitirilmesinin ya da Öcalan’ın hapisten çıkarılmasının bu süreçteki temel mesele olmadığını belirterek asıl meselenin Kuzey Suriye’de bir YPG devletinin kurulması ve Türkiye’nin bunu tanıması olduğunu ifade etti. "Bu mesele Türkiye Cumhuriyeti'nin üniter yapısının hedef alınması meselesidir" diyen Hüseyin Baş, Öcalan’ın silah bırakmasının YPG’ye herhangi bir etki yapmayacağını vurguladı.

"Siz Değil Miydiniz PKK’yı Bitirdik Diyenler?"

Baş, hükümete yönelik sert eleştirilerde bulunarak, geçmişte PKK’nın bitirildiğini ve örgütün neredeyse yok edildiğini söyleyen siyasilerin şimdi Öcalan ile müzakere etme sırasına girdiğini dile getirdi. "Apo’ya silah bıraktırmak için ne vaat ediyorsunuz?" sorusunu yönelten Baş, terörün asıl muhatabının arkasındaki güçler olduğuna dikkat çekerek ABD, Ermeni lobisi ve Avrupa’yı işaret etti.

"Devreye Giren Akıl Amerikan Devlet Aklıdır"

Baş, Türkiye’deki bu süreci yönlendirenin "devlet aklı" olduğu iddialarına da değindi. Ancak bu aklın Türk devleti değil, Amerikan devleti olduğunun altını çizerek, Türkiye'nin Büyük Ortadoğu Projesi’nin bir parçası haline getirilmek istendiğini savundu. "Suriye'nin kuzeyinde kurulacak Kürt devletinin, yarın Türkiye’nin sınırları içinde de kurulmak isteyeceğini anlayamayacak kadar akılsız bir akıl devreye girmiş durumda" diyerek, Türkiye'nin üniter yapısının hedef alındığını söyledi.

"AKP, CHP ve MHP’den İstifa Dalgası Başlatalım"

Türk milletine çağrıda bulunan Hüseyin Baş, AKP, CHP ve MHP’den toplu istifa çağrısı yaparak, vatandaşları bu çürümüşlüğe karşı harekete geçmeye davet etti. "E-Devlet'ten istifa ederek, belki akıllarını başlarına almalarını sağlayabiliriz" dedi.

"Milletimizi BTP Çatısı Altına Davet Ediyorum"

Cemal Enginyurt'tan Özgür Özel'e Sert Eleştiriler: 'Kimin Devletini Kime Veriyorsun?' Cemal Enginyurt'tan Özgür Özel'e Sert Eleştiriler: 'Kimin Devletini Kime Veriyorsun?'

Hüseyin Baş, son olarak Türk halkını Bağımsız Türkiye Partisi çatısı altında birleşmeye davet etti. Baş, BTP'nin Türkiye'nin hem ekonomik, hem sosyal, hem de hukuki bağımsızlığını sağlayabilecek tek irade olduğunu vurguladı.

Editör: Resul Özdil