Bahçeli, "Terörist elebaşı çıkıp tek taraflı silah bıraktığını ilan etmeli. Tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM’de DEM Parti Grup Toplantısı'nda konuşsun" diyerek, çözüm süreci iddialarına farklı bir bakış açısı getirdi. Bahçeli’nin sözleri, terörle mücadelede sert bir duruş sergileyen MHP’nin yaklaşımını netleştirdi.

"Terörist Başı Silah Bıraktığını İlan Etsin"

Bahçeli, PKK'nın lider kadrosuna yönelik yaptığı açıklamalarda, "Terörist başı silah bıraktığını ilan etmeli" diyerek, örgütün Türkiye üzerindeki etkisinin sona ermesi gerektiğini vurguladı. Meclis çatısı altında bu yönde adımların atılması gerektiğini belirten Bahçeli, "Tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM’de DEM Parti Grup Toplantısı'nda konuşsun. Terörün bittiğini haykırsın" ifadelerini kullanarak, terörün sona ermesi için net bir çözüm önerisi sundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Baş Hain İblisler Gibi Onursuzca Öldü" Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Baş Hain İblisler Gibi Onursuzca Öldü"

"Cehennemde Ebediyen Yanmasını Diliyorum"

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümü hakkında da konuşan Bahçeli, örgüt liderine karşı sert ifadeler kullandı. Bahçeli, "FETÖ elebaşına bile dünya kalmadı. Allah'a hesap vermek üzere öldü gitti. Dileğim ihanetini tek tek ödemesi ve cehennemde ebediyen yanmasıdır" dedi. Bahçeli, FETÖ elebaşının Türkiye topraklarında gömülecek bir yerinin olmadığını belirterek, örgütün ihanetini asla affetmeyeceklerini ifade etti.

"Çözüm Sürecine İhtiyacımız Yok"

Bahçeli, çözüm süreci iddialarına sert bir dille karşı çıktı. "DEM’e uzattığım el günlerdir konuşuluyor, tartışılıyor. Dedikodu borsası rekorlar kırıyor" diyen Bahçeli, yeni bir çözüm sürecine ihtiyaç olmadığını vurguladı. "Türkiye'nin yeni bir çözüm sürecine değil, ortak aklı çalıştırmaya, dürüst ve samimi adımlara ihtiyacı vardır" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin sorununun Kürtler değil, bölücü terör örgütü olduğunu belirten Bahçeli, Kürt kardeşlerinin sorunlarını çözmenin mecburiyet olduğunu, ancak etnik temelli çözümlerin tehlikeli olduğunu vurguladı.

"Türkiye'nin Prangaları Kırılacak"

Toplantının başında Türkiye'nin geleceğine dair umutlu mesajlar veren Bahçeli, Türk milliyetçiliğinin varlığını daha güçlü şekilde ibraz etmesi gerektiğini söyledi. "Tarih farklı akacaktır. Belki bugünden sonra Türkiye'nin prangaları tamamen kırılacaktır" diyen Bahçeli, Türk ve Türkiye yüzyılına hız verme zamanının geldiğini ifade etti.

Bahçeli’nin açıklamaları, hem terörle mücadele hem de çözüm süreci tartışmaları açısından Türkiye siyasetinde önemli yankılar uyandıracak gibi görünüyor.

Editör: Resul Özdil