Cihangir, mesajında Türk milletinin tarih boyunca emsalsiz destanlar yazdığını ve 15 Temmuz 2016 gecesindeki hain darbe girişimini asla unutmayacaklarını belirtti.

“Aziz Milletimiz Onurlu ve Güçlü Bir Duruş Sergiledi”

Ali Cihangir, yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: "15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere, vatan topraklarımıza göz diken ve işgale kalkışan yedi düvele karşı bu toprakların sahipsiz olmadığını her zaman gösteren aziz milletimizi rahmetle anıyorum. 15 Temmuz 2016 gecesinde darbecilere karşı onurlu ve güçlü bir duruş sergileyen milletimiz, milli iradenin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisimize, demokrasimize ve devletimize sahip çıkmıştır."

“Türk Milletinin Çelikten İradesi”

Diyarbakır’da 8 Yaşındaki Narin Güran Cinayeti: Korkunç Tuzak Ortaya Çıktı Diyarbakır’da 8 Yaşındaki Narin Güran Cinayeti: Korkunç Tuzak Ortaya Çıktı

Cihangir, mesajında Türk milletinin çelikten iradesine vurgu yaparak, "Tehditler ve bombalama şeklinde sergilenen şiddet, Türk milletinin çelikten iradesini kıramamış ve darbe girişimi başarısızlığa uğratılmıştır. 15 Temmuz ve sonrasında tüm dünyanın gıpta ile izlediği muazzam bir sınav veren milletimiz, geleceğimiz olarak gördüğümüz çocuklarımıza, gururla hatırlayacakları ve bir daha yaşanmaması için de büyük dersler alacakları son derece kıymetli bir tecrübe bırakmıştır" dedi.

“Şehitlerimizi Rahmetle Anıyoruz”

Cihangir, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün vesilesiyle, istiklali ve istikbali için canı pahasına ülkesini savunan 15 Temmuz şehitlerini ve tarih boyunca aynı mukaddes değerler uğruna canlarını feda eden aziz şehitleri rahmetle yâd ettiğini belirterek, "Tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

CGC Başkanı Ali Cihangir'in 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı, Türk milletinin birlik ve beraberlik ruhunu, milli iradeye olan sarsılmaz inancını ve vatan sevgisini bir kez daha gözler önüne serdi. Cihangir'in açıklamaları, milletin 15 Temmuz gecesinde gösterdiği kahramanlık ve demokrasiye sahip çıkma azmini unutturmamak adına önemli bir hatırlatma oldu.

Editör: Enes şimşek